TELOHRANITELJ ISTRČAO I SPREČIO UBISTVO VUKOTIĆA U KOTORU: Mujović za glavu vođe škaljaraca trebalo da dobije pola miliona evra?
Foto: Youtube Printscreen, Youtube Printscreen/Vijesti.me

novi detalji

TELOHRANITELJ ISTRČAO I SPREČIO UBISTVO VUKOTIĆA U KOTORU: Mujović za glavu vođe škaljaraca trebalo da dobije pola miliona evra?

Crna Hronika -

Inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije saslušali su Nikšićanina Petra Mujovića koji je pre dva dana naoružan pratio Kotoranina Jovana Vukotića.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva su međutim saopštili da ne rukovode tom istragom već da je to slučaj Višeg državnog tužilaštva. Uprkos tome iz policije su juče zvanično saopštili da uhapšenog terete "samo" za nedozvoljeno držanje oružja.

Pozivajući se na izvore iz istrage Televizija "Vijesti" objavila je da je Mujović prihvatio da za pola miliona evra likvidira Kotoranina.

Navode da je kod njega pronađen kriptovani telefon u kojem su nadimci osoba koje su i porukama naručili Vukotićevo ubistvo.

- Identitet tih osoba nije saopštio - prenose TV "Vijesti".

Uhapšeni je brat Radovana Mujovića, a obojica su navodno članovi nikšićkog ogranka kavačkog kriminalnog klana.

Prema nezvaničnim informacijama inspektorima je navodno priznao da je naoružan čekao da ubije Vukotića dok se u tužilaštvu branio ćutanjem.

Navodno je i danima pratio osobe sa kojima je Vukotić blizak. Nekoliko dana pre nego što je u sredu vrebao Vukotića kod policijske stanice navodno je istim automobilom od Kotora do Čeva uhodio i prijatelje Kotoranina koji su koristili njegove automobile.

"Vijesti" saznaju da je upravo jedan od njih, Dragoljub Ćetković, u sredu primetio da ih prati isto vozilo. Navodno, Mujović je upravljao tim vozilom i bio u nesporednoj blizini automobila u kojem je bio Vukotić, kad ga je policija zaustavila.

Kad su Vukotić i osobe koje su bile sa njim u automobilu krenule ka kotorskoj policiji, nakon sata čekanja da im se uruči poziv, Mujović je učinio isto.

Sagovornici "Vijesti" objašnjavaju da je Ćetković - telohranitelj Kotoranina - primetio da Mujović ima češku "zbrojevku" i da je pištolj spreman za upotrebu sa metkom u cevi. Prema istim informacijama tada ga je Ćetković navodno savladao, a potom su pritrčali i inspektori koji su mislili da se njih dvojica tuku.

"Vijesti" su juče objavile da je Vukotić u policijskim prostorijama saznao što se dešavalo ispred zgrade. Navodno, dok je sedeo unutra, vidio je da jedan od policajaca unosi "zbrojevku".

Nastala je gungula, a onda je navodno ušao Ćetković i kazao Vukotiću:

- Uhvatio sam ga sa metkom u cevi pištolja.

Vukotić je pitao koga, a Ćetković je objasnio da ih je Mujović, kog je prethodno razoružao ispred stanice policije, pratio sve vreme, pa i dok su čekali poziv za saslušanje.

Oštra poruka Vukotića

Vukotić je pre dve noći za "Vijesti" kazao da svoj život više neće prepuštati nikome u ruke.

- Dva puta sam izašao iz kuće od kada sam na slobodi i oba puta policija hoće da me privede, pre toga mi pretresaju automobile, drže me na ulici kao glinenog goluba. Od sada, ako mi se bilo što desi, moja porodica i prijatelji, policiju će smatrati direktno odgovornom - rekao je taj Kotoranin.

Vukotić je nedavno izašao iz Istražnog zatvora u kom je bio zbog optužbi za pokušaj ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića. Tih optužbi je oslobođen.

Petar Mujović hapšen je zbog šverca droge, a u istoj akciji uhapšen je i njegov brat Radovan.Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči Radovana Mujovića da je sa Budvaninom Vasilijem Rafailoviće organizovao kriminalu grupu koja stoje iza pokušaja ubistva Marka Ljubiše Kana i Gorana Slovinića.

Mujović i Rafailović, prema policijskim informacijama, povezani su sa kavačkim kriminalnim klanom. Slovinić je više puta tvrdio da nije bezbednosno interesantna osoba niti pripadnik bilo kog kriminalnog klana.

Kana policija dovodi u vezu sa škaljarskim kriminalnim klanom.

(Kurir.rs/Vijesti/Youtube Printscreen/Instagram Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track