NIKŠIĆANIN SVE PRIZNAO! Za glavu vođe škaljaraca Jovana Vukotića dobio NEZAMISLIV NOVAC!
Foto: Printscreen/ Instagram

istraga

NIKŠIĆANIN SVE PRIZNAO! Za glavu vođe škaljaraca Jovana Vukotića dobio NEZAMISLIV NOVAC!

Crna Hronika -

Nikšićanin koji je uhapšen zbog sumnje da je s metkom u cevi pratio i nameravao da puca u vođu škaljarskog klana, prema pisanju crnogorskih medija, priznao je da je za taj zadatak dobio novac

Nikšićanin P. M. (19), koji je uhapšen pre tri dana, priznao je na saslušanju u policiji da mu je za ubistvo navodnog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića plaćeno pola miliona evra, prenela je crnogorska televizija " Vijesti".

Kako su naveli, osumnjičeni je priznao da je pristao da ubije Vukotića i da ga je desetak dana pratio. Međutim, priznanje nije ponovio na saslušanju u tužilaštvu, već se tamo branio ćutanjem.

Pratio ga 10 dana

- Policajcima je objasnio kako je motrio na Vukotića i pratio ga, čekajući pogodan trenutak da ga ubije. Za istražitelje, operativno, nema dileme da je Vukotić trebalo da bude nova žrtva rata kavačkog i škaljarskog klana - navode izvori podgoričkih medija.

foto: Printscreen Facebook

Ista suma

I ubistvo vođe kavačkog klana plaćeno 500.000 E

Istražiteljima je interesantno i to što je za ubistvo Vukotića plaćen identičan iznos kao i za likvidaciju vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, koji je teško ranjen u maju u Kijevu. Posle pokušaja Zvicerovog ubistva spekulisalo se da je reč o odmazdi zbog likvidacije jednog od vođa "škaljaraca", Igora Dedovića, i njegove desne ruke Stevana Stamatovića u Atini nekoliko meseci ranije. Kako su crnogorski mediji tada pisali, sumnjalo se da je ubice angažovao Alan Kožar i platio im 500.000 evra. Kožar je dva meseca posle napada na Zvicera likvidiran na Krfu.

Plan P. M. osujetio je Vukotićev telohranitelj, koji je primetio vozilo koje ih prati do policijske stanice u Kotoru, u koju je Vukotić pozvan da u svojstvu građanina da potrebna obaveštenja. Prema tvrdnjama crnogorskih medija, dok je Vukotić bio unutra, P. M. je razoružan ispred zgrade policije. Kod njega su nađeni pištolj sa izbrisanim fabričkim brojem, 14 komada municije i jednim metkom u cevi, što znači da je bio spreman za opaljenje. Kod njega je, kako navode, pronađen i kriptovani telefon.

- Njemu se zasad na teret stavlja nedozvoljeno držanje oružja, ali operativni podaci govore da je planirao ubistvo Kotoranina i oni se detaljno proveravaju - kratko je za medije rečeno iz crnogorske policije.

foto: Dan

Znao da je meta Jovan Vukotić bio je uhapšen 2018. u Turskoj, a potom deportovan u Srbiju, u kojoj je osuđen na 15 meseci zatvora zbog korišćenja makedonskog pasoša na tuđe ime. Tokom suđenja u Beogradu priznao je da je koristio taj pasoš zbog bezbednosti. Tokom boravka u ekstradicionom pritvoru, kako je Kurir pisao, uhapšena je grupa koja je pripremala njegovu likvidaciju iza rešetaka, i to trovanjem cijanidom. - Svoj život više neću prepuštati nikome u ruke. Ako mi se bilo šta desi, moja porodica i prijatelji policiju će smatrati direktno odgovornom - rekao je Vukotić za Vijesti posle hapšenja P. M. u Kotoru.

U prilog informacijama da je P. M. pratio Vukotića sa metkom u cevi kako bi ga likvidirao, kako navode, ide i to što je on rođeni brat visokopozicioniranog pripadnika kavačkog klana.

Rat zaraćenih klanova

- Njegov brat je letos procesuiran zbog sumnje da je sa dvojicom osumnjičenih organizovao kriminalnu grupu koja je planirala ubistva više osoba bliskih škaljarskom klanu - navode izvori.

Vukotić je iz pritvora u Spužu pušten u julu, nakon što je protiv njega obustavljena istraga za pokušaj ubistva dvojice sugrađana 2016, kao i Tamare Zvicer, supruge navodnog vođe kavačkog klana.

(Kurir.rs / Ekipa Kurira/foto Printscreen, Instagram, Dan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja