Najnovije vesti

ROĐACI MLADIĆA ČIJE TELO JE NAĐENO U KONTEJNERU U PARAGVAJU: 3 meseca nismo znali gde je, Ahmed poslednji selfi napravio u Šidu
Foto: AP/Jorge Saenz, Printscreen/ Facebook

novi detalji iz istrage

ROĐACI MLADIĆA ČIJE TELO JE NAĐENO U KONTEJNERU U PARAGVAJU: 3 meseca nismo znali gde je, Ahmed poslednji selfi napravio u Šidu

Crna Hronika

Paragvajska policija je uspela da utvrdi identitet jednog od mladića čija su tela pronađena u kontejneru koji je pre nekoliko dana brodom doplovio iz Srbije.

Jedna od mladića čije je telo pronađeno u kontejneru sa vrećama veštačkog đubriva je marokanski državljanin Ahmed Bel Miludi. Njegova tetka iz Marselja otkrila je za paragvajske medije detalje iz života mladog Marokanca koji je 14. aprila napunio 25 godina.

- Ahmed se doselio u Tursku pre godinu i po dana. Živeo je u Istanbulu i radio je svakakve poslove da bi pomogao majci i sestri koje su ostale u Maroku - kaže njegova tetka i dodaje da mu je otac preminuo pre nekoliko godina.

Ahmed prema rečima jednog od rođaka iz Francuske nije mogao da nađe posao u svojoj zemlji pa je odlučio da ode u Tursku.  

- Samo je razmišljao kako da pomogne svojoj porodici. Činio je sve u Turskoj da to postigne, ali je na kraju umro na tom putovanju. Tri meseca se nismo čuli s njim, a verovali smo da je još u Istanbulu i da radi - objašnjava Ahmedov rođak.

Porodica sada samo želi da dobije njegove posmrtne ostatke kako bi mogli da ga sahrane pored oca. 

Ahmedova majka nije mogla da govori za medije jer se posle tragičnih vesti veoma razbolela.

- Želimo da njegova duša ode u miru - kažu članovi porodice i zahvaljuju vlastima i narodu Paragvaja na velikoj pomoći i podršci.

Ahmedovi rođaci dodaju da ne mogu ni da pretpostave ko su mladići sa kojima je on tragično nastradao.

Vlasti Paragvaja, podsećamo, saopštile su u petak da je u kontejneru s đubrivom koji je poslat iz Srbije pronađeno najmanje sedam tela u fazi raspadanja. Kontejner je napustio Srbiju 21. jula i stigao je tokom prethodne nedelje u Asunsion.

Tela su otkrivena u petak kad su radnici kompanije koja je kupila đubrivo zatekli jeziv prizor.

U međuvremenu je Ismail Mauči objavio na društvenim mrežava fotografije mladića za koje tvrdi da su žrtve iz kontejnera. Na fotografijama se nalazi i Ahmed, a može se primetiti da je selfi napravio ispred Prihvatnog centra za smeštaj migranata u Šidu.

- Sa velikom tugom smo primili vest da su tela naše braće i prijatelja koji su nestali pre tri meseca tokom puta kroz Srbiju pronađeni u petak mrtvi u Paragvaju. To su mladi ljudi iz Alžira, Maroka i Egipta. Stradali su u užansnoj tragediji - napisao je Mauči koji je najverovatnije poznavao žrtve.

(Kurir.rs/La Nacion/Foto:AP/Jorge Saenz/Facebook/Printscreen)

,

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...