Najnovije vesti

OTKRIVEN PLAN LIKVIDACIJE! GLAVA UCENJENA NA 100.000 EVRA! Otkrivena kompletna operacija za ubistvo Jovana Đurovića!
Foto: Youtube/Printscreen

optužnica

OTKRIVEN PLAN LIKVIDACIJE! GLAVA UCENJENA NA 100.000 EVRA! Otkrivena kompletna operacija za ubistvo Jovana Đurovića!

Crna Hronika

Likvidacija Jovana Đurovića, brata pokojnog vođe barskog klana Luke Đurovića inače bliskog prijatelja Luke Bojovića, trebalo je da bude plaćena 100.000 evra, zaključuje se iz navoda optužnice kojom se Marko Pavićević i Vuk Orlandić terete da su bili članovi kriminalne grupe koja je planirala izvršenje više krivičnih dela.

foto: Youtube/Printscreen

Specijalno državno tužilaštvo tereti Marka Pavićevića i Vuka Orlandića zato što su, kako je navedeno u optužnici u koju je "Dan" imao uvid, u drugoj polovini 2019. godine postali članovi kriminalne organizacije koju je stvorila nepoznata osoba.

Kako se navodi u optužnici koju potpisuje specijalni tužilac Saša Čađenović, cilj te organizacije je bio da stiče nezakonitu dobit i moć, te se u njenom delovanju primenjivalo nasilje. Tokom suđenja Pavićević i Orlandić moći će da ukažu na sve ono što budu smatrali da dokazuje njihovu nevinost.

Da je kriminalna organizacija formirana radi vršenja neodređenog broja ubistava, prema tvrdnjama iz dokumentacije, mera tajnog nadzora, navodi se da će biti likvidirano više osoba, te da će upravo u odnosu na neku sporednu metu biti plaćeno 100.000 evra. Kao verovatna meta napada spominje se, nezvanično, Baranin Jovan Đurović, rođeni brata pokojnog Luke Đurovića, nekadašnjeg vođe barskog klana.

- Pavićević u jednoj poruci tvrdi da će za drugo ubistvo biti plaćeno 100.000 evra – navodi se u dokumentciji koju je "Dan" imao uvid.

Kako je navedeno u optužnici, N.N. organizator, radi realizacije kriminalnog plana u pravcu vršenja neodređenog broja ubistava i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija sebe je odredio da planira izvršenje krivičnih dela, da vrbuje članove, da izdaje naređenja, obezbeđuje materijana sredstva za izvršenje krivičnih dela. Grupi su pripadali i neidentifikovane osobe sa nadimkom "Miki" i "Laki".

Kako je tužilaštvo navelo, Marko Pavićević je prihvatio da izvršava krivična dela protiv života i tela, da nabavlja i drži oružje s optičkim nišanom i prigušivačima, kao i municiju. Takođe, sumnja se i da je imao zadatak da krade prevozna sredstva sa drugim članovima klana radi izvršenja krivičnih dela protiv života i tela. Istraga je utvrdila, a optužnica predstavila, da je vozila preuređivao i skrivao do izvršenja krivičnih dela kao i da je nabavljao benzin za njihovo paljenje nakon izvršenja krivičnih dela.

foto: EPA Niels Wenstedt, Profimedia

Tužilaštvo tereti Vuka Orlandića da je postupao po naredbi organizatora kriminalne grupe da nabavlja oružje, skriva i drži, te da ih predaje članovima organizacije. Takođe, kako se sumnja, i on je imao zadatak da nabavlja vozila i benzin kojim bi se ona zapalila i tako uklonili tragovi nakon izvršenja krivičnih dela.

Osoba sa nadimkom "Miki", prema tvrdnjama tužilaštva, prihvatio je da izvršava krivična dela protiv života i tela i sve druge zadatke koji bi mu bili dati. Osoba sa nadimkom "Laki" prihvatila je, kako se navodi u optužnici, da postupa po naređenju organizatora kriminalne grupe, te da krade vozila za izvršenje krivičnih dela protiv života i tela, da ih preuređuje kako bi otežao i onemogućio policiji identifikaciju počinioca i da čuva benzin za paljenje vozila.

- Pavićević i Orlandić su u periodu od sredine 2019. godine pa do 10. marta 2020. u Baru nabavljali i neovlašćeno držali oružje. Vuk je 2018. za 500 evra kupio od N. N. osobe oružje sa izbrušenim fabričkim brojem, sa optičkim nišanom i 30 metaka, zatim je nabavio i prigušivač nedozvoljeno. Oružje sa prigušivačem je preuzeo Marko Pavićević i držao u kući u naselju Ratac, koje su pronašli policajci - navodi se, između ostalog, u optužnici u koju je "Dan" imao uvid.

Orlandić je pred specijalnim državnim tužiocem kazao da nije član nikakve kriminalne organizacije, ali je priznao da je ukrao vozilo i držao pušku. Pojasnio je da je sam bio u vozilu kada ga je ukrao, te da je to uradio kako bi prebacio pušku do Podgorice gdje je trebalo da je zamijeni za pištolj.

Pušku je, kako tvrdi, držao na brdu izviše kuće njegovog druga koji za to nije znao. Tužiiocu nije htio da kaže ime osobe od koje je kupio pušku za 500 evra. Kazao je i da je koristio kriptovani telefon kako bi se dopisivao sa drugovima u inostranstvu, ali nije htio reći ime druga. Marko Pavićević se pred specijalnim tužiocem branio ćutanjem.

Preko aplikacije Skaj, kako je utvrdila istraga, Pavićević je komunicirao sa osobama imenovanim kao Mauzer 3, Kro Kap, Ostroski, Suarez, Soprano i Laki. Sa tim oobama je komunicirao o oružju i ukradenom vozilu.

foto: Youtube/Printscreen

Četiri puta na meti atentatora

Jovan Đurović izbegao je metak četiri puta do sada. Najpre je grob njegovog brata Luke dignut u vazduh 2016. godine, a nezvanične informacije ukazivale su na to da je eksploziv aktiviran daljinski, a meta su, navodno, bili članovi porodice Đurović, za koje se očekivalo da će grob posetiti na Zadušnice.

U Baru 2017. godine, Jovan je sedeo sa prijateljem Dejanom Borovićem, kada je Borović ranjen u ruku. Upucao ga je nepoznati pucač iz kola u pokretu, a sumnjalo se da je pogođen greškom, te da je Jovan bio meta napada.

Ranjen je još jednom kada je sa Goranom Savićem sedeo u piceriji u Amsterdamu. Savić mu je praktično spasio život pošto je ubica hladnokrvno prišao njihovom stolu i otvorio vatru, a Savić se telom isprečio ispred Đurovića.

U avgustu 2018. godine na jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Baru, pronađena je eksplozivna naprava nasred ulice koja je, kako je utvrdila istraga, otpala sa Jovanovog automobila. Kako eksploziv težak pola kilograma nije aktiviran, pretpostavlja se da je spletom okolnosti izbegao da njegov auto bude dignut u vazduh.

(Kurir.rs/Blic, J.A.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...