DEKA (71) ZAVRŠIO U DUŠEVNOJ BOLNICI U ZATVORU ZBOG LJUBAVI! Voleo je 50 godina mlađu konobaricu i tvrdi da mu je DUŽNA PARE
Foto: M. S.

LEKARI ODLUČUJU DOKLE ĆE TRAJATI LEČENJE

DEKA (71) ZAVRŠIO U DUŠEVNOJ BOLNICI U ZATVORU ZBOG LJUBAVI! Voleo je 50 godina mlađu konobaricu i tvrdi da mu je DUŽNA PARE

Crna Hronika -

Siniša Vukić (71) iz niškog sela Krušce,koji je završio u specijalnoj bolnici Centralnog zatvora u Beogradu, jer je osuđen za proganjanje bivše devojke (20) tvrdi za Kurir da nije kriv,a njegov advokat Sandra Rajković kaže da je to presuda Osnovnog suda u Nišu...

"Nisam proganjao bivšu devojku, samo sam bio zaljubljen, a sud me je proglasio krivim", ovako je za Kurir pričao deda Siniša pre odlaska u bolnicu.

Naime, Siniša je sa mladom konobaricom bio u vezi godinu dana, a onda ga je ostavila, što on nije mogao da podnese. Tada su počeli njegovi problemi zbog čega je završio na psihijatrijskom lečenju.

Ne dešava se često da neko završio iza rešetaka zbog strasne ljubavi prema osobi koju nikada nije povredio, a upravo to je zadesilo Sinišu.

Njegova advokatica Sandra Rajković kaže da je to odluka Osnovnog suda u Nišu.

"Siniša nije loš čovek. Kao i mnogi, temperamentan je, ali daleko od toga da je nasilan. U poslednjem razgovoru rekao mi je da se gorko kaje što je sve tako ispalo. Njemu je određeno lečenje u zatvoru i ne zna se do kada će trajati. Na lekarima je da procene kako teče lečenje i kada može na slobodu", rekla nam je Sandra Rajković.

Siniša je pre boravka u beogradskom Centralnom zatvoru bio i u duševnoj bolnici u Gornjoj Toponici.

Zakon je neumoljiv, ali kako se i Kurir uverio, Siniša je čovek vedrog duha, malo ko bi mu "dao" 71 godinu, jer je vitalan i okretan. Nema penziju pa je do odlaska u Gornju Toponicu radio sve i svašta u selu i Nišu. Peo se na skele, majstorisao na građevinama, a mnogi mlađi bi mu pozavideli na stasu jer nema "gram sala".

Potanko je objasnio kako je došlo do toga da, po njemu, upornost u ljubavi može da bude i krivično delo?!

On se zaljubio u konobaricu, sa kojom je bio u vezi, a onda je ona našla drugog.

foto: M. S.

Siniša će pamtiti 2017. godinu kada su se upoznali. On joj se neko vreme udvarao, a onda su i započeli vezu koja je trajala godinu dana. Sve to vreme ju je i novčano pomagao jer je bila u lošoj materijalnoj situaciji. Problem između deke i njegove 50 godina mlađe devojke nastao je kada je ona našla novog momka i raskinula vezu.

"Pošto se deka zaljubio, počeo je da opseda bivšu partnerku porukama i pozivima, a izgleda da je ključno bilo to što ju je sačekao na autobuskoj stanici gde je došlo do verbalne rasprave. Nakon toga, ona se obratila policiji za pomoć i po službenoj dužnosti stvar je nizbrdo krenula po Sinišu", objašnjava naš izvor kako je Siniša osuđen na psihijatrijsko lečenje.

foto: M. S.

Siniša je rekao da je samo želeo da opet budu zajedno.

"A duguje mi i pozamašnu svotu novca. Za to imam i dokaz - moje blokče, u koje sam 'lupao" recke' i zapisivao koliko mi duguje. Upoznao sam je preko nekog šofera. Bila je konobarica i ja sam joj se nabacivao. Nije odmah pristala da bude samnom, ali posle nekog vremena jeste. Davao sam joj i novac i sve zapisivao. Malo sam to radio iz sažaljenja, jer živi u trošnoj kući u jednom selu kod Niša. Onda mi je i prirasla za srce. Nisam ni slutio da ću zbog toga zdrav i prav da idem da se lečim. Jeste da pijem lek jer sam bio depresivan", ispričao je tada Siniša.

Zaljubljeni Nišlija je u razgovoru za Kurir još rekao "da nikada nije nikoga napao, niti maltretirao".

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track