Najnovije vesti

OSUĐEN ZA PRETNJE ALEKSANDRU VUČIĆU: Milošev dobio 11 meseci zatvora, ostalo mu još 5 meseci u kućnom pritvoru
Foto: MUP

ŽALIĆE SE NA PRESUDU

OSUĐEN ZA PRETNJE ALEKSANDRU VUČIĆU: Milošev dobio 11 meseci zatvora, ostalo mu još 5 meseci u kućnom pritvoru

Crna Hronika

Beograđanin Dragan Milošev osuđen je u sredu prvostepeno u Višem sudu na šest meseci zatvora zbog ugrožavanja bezbednosti predsednika Srbije pretnjama na "Tviteru" i još na šest meseci zbog nedozvoljenog držanja dva puščana metka u kući.

Njemu je izrečena jednistvena kazna od 11 meseci zatvora, koju će izdržati u kućnom zatvoru sa nanogicom.

S obzirom na to da je Milošev već šest meseci u pritvoru u Centralnom zatvoru, što mu se uračunava u kaznu, praktično mu je ostalo da kod kuće odleži još pet meseci. Taj ostatak kazne biće aktiviran ako ova presuda postane pravosnažna. Inače, Milošev je u sredu pušten iz pritvora na slobodu. Presudom su mu oduzeti mobilni telefon i dva metka za koje je on tvrdio da su mu ostala od dede i da potiču iz Drugog svetskog rata.

U obrazloženju je navedeno da je sud utvrdio da je Milošev izvršio oba krivična dela i da poruke koje je pisao nisu vređanje, već predstavljaju pretnju za lišenje života nasilnim putem.

Branilac Ana Matić je najavila žalbu na ovu presudu, a u završnoj reči je tražila da njen branjenik bude oslobođen, navodeći da on iz svoje sobe objavljivanjem uvredljivih reči nije mogao da ugrozi bezbednost predsednika.

Milošev je u raspravi sa drugim tviterašima početkom maja napisao "ubiti Vučića, ubiti smr..., čerečiti go...".

Inače, sudski veštak neuropsihijatar Svetislav Mišković je u sredu kazao da Miloševu trenutno nije potrebno izricati meru lečenja od alkoholizma, s obzirom na to da je već ranije prošao, da je uspešno apstinirao i da u pritvoru nije imao psiholoških problema vezanih za zavisnost od alkohola.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...