DRAGOLJUB (9) PRONAĐEN, ALI MISTERIJA TRAJE: Zašto se dečak sakrio i podigao ceo Donji Dobrić i lozničku policiju na noge?
Foto: T. Ilić

TRAŽILI GA 20 SATI

DRAGOLJUB (9) PRONAĐEN, ALI MISTERIJA TRAJE: Zašto se dečak sakrio i podigao ceo Donji Dobrić i lozničku policiju na noge?

Crna Hronika -

Zašto je devetogodišnji Dragoljub Nikolić iz lozničkog sela Donji Dobrić odlučio da u sredu "nestane" da bi ga tek posle više od 20 sati potrage policije i meštana pronašla majka u seniku iza kuće, još je zagonetka.

Prema nezvaničnim informacijama on od juče, kada je pronađen oko 12 sati, nije još rekao šta ga je navelo da se sakrije među bale sena dok su zabrinuti meštani i policija "češljali" selo tragajući za njim.

Kada ga je majka našla bilo mu je hladno i bio je gladan, a izvor upućen u slučaj kaže da ništa nije rekao policiji šta ga je navelo da se krije.

foto: T. Ilić

"Čeka se dolazak dečjeg psihologa iz Šapca da danas obavi razgovor sa dečakom. Za sada još nije ništa kazao. Policija je obavila razgovor sa članovima porodice i sada je u nadležnosti Centra za socijalni rad da se detaljnije pozabavi stanjem u ovoj porodici. Takođe, policija i dalje radi na tome da se vidi da li postoji neki problem u porodici, školi i među licima na koje je dete upućeno tako da je sve još u fazi prikupljanja obaveštenja. Centar za socijalni rad koji je usko specijalizovan za rad sa maloletnicima preduzima mere iz svoje nadležnosti pa će lozničko Osnovno javno tužilaštvo biti o svemu obavešteno kada budu prikupljeni svi potrebni podaci. Dečak, za sada, nije pričao i potrebno je utvrditi šta je pozadina ove priče, odnosno šta ga je navelo na to", kaže sagovornik Kurira upoznat sa događajem.

Podsetimo, zbog prijavljenog nestanka dečaka potraga za njim trajala je više od 20 sati. Policija je u sredu posle podne, tokom noći i tokom jučerašnjeg dana, sve dok dete nije nađeno, u više navrata proveravala domaćinstva, šupe, ambare, napuštene kuće i prazne vikendice i patrolirala selom tragajući za detetom.

Kako je potvrdila policija dečak se nalazi u seniku u blizini kuće, a dobro se sakrio u "rupi" iza bala sena tako da prilikom pregleda tog mesta nije uočen. Uplakana i zabrinuta majka ga je tražila, dozivala dok u jednom momentu nije uzviknula: "Evo ga, živ je" i time je okončana potraga.

Sada se čeka odgovor zašto je to učinio, uplašio roditelje, dve sestre i dva brata, i digao na noge lozničku policiju i svoje selo.

Kurir.rs/T.I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track