POSEBNIM UREĐAJEM PRATILI UBIJENOG BOJANA MIRKOVIĆA? Saslušani Beograđanin i Nikšićanin, evo kako su se branili pred sudijom
Foto: Dragana Udovičić

određen pritvor

POSEBNIM UREĐAJEM PRATILI UBIJENOG BOJANA MIRKOVIĆA? Saslušani Beograđanin i Nikšićanin, evo kako su se branili pred sudijom

Crna Hronika -

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritvor do 30 dana osumnjičenima za saučešće u ubistvu Bojana Mirkovića (34) pre 10 dana u beogradskom naselju Belvil, I.N. (39) i B.K. (37).

Prema B.K. pritvor je određen po svim zakonskim osnovima, zbog opasnosti od opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti, rekla je za Tanjug portparolka suda Tatjana Tešić.

Za I.N. pritvor je određen da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, dodala je Tešićeva.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, povodom ubistva Bojana Mirkovića izvršenog 12.11.20. godine, u naselju Belvil, obavljeno saslušanje dva lica, B.K. i I.N. koji su uhapšeni u današnjoj akciji policije.

foto: Zorana Jevtić, Drustvene Mreže

Oni su osumnjičeni za teško ubistvo na svirep i podmukao način iz člana 114 KZ, koje su izvršili u saizvršilaštvu sa još jednim NN licem, čija je identifikacija u toku.

- Osumnjičeni su u periodu od početka novembra meseca do dana egzekucije, oštećenog pratili pomoću posebnog uređaja kako bi locirali njegovo kretanje, a sve to radi izvršenja krivičnog dela i likvidacije sada pokojnog Bojana Mirkovića koji je upucan sa najmanje 8 projektila. Neposredni izvršilac je NN lice koje se nakon izvršenja dela sa lica mesta udaljilo biciklom.

Osumnjičeni I.N.je negirao izvršenje predmetnog krivičnog dela i dalje nije iznosio svoju odbranu, a osumnjičeni B.K. je izneo svoju odbranu i u svemu osporio svoje radnje izvršenja.

Predlog za pritvor je stavljen iz svih zakonskih razloga, navela je Irena Bjelos, porparolka Višeg tužilastva u Beogradu

Prilikom stavljanja predloga za pritvor, javna tužba je između ostalog imala u vidu težinu krivičnog dela, način izvršenja, činjenicu da je delo izvršeno u toku dana, u gusto naseljenoj stambenoj zgradi, u trenutku kada je na tom mestu cirkulisao veliki broj ljudi odnosno građana, kao i svirepost i podmuklost u načinu njegovog izvršenja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja