ZATVORSKA KAZNA DILERIMA: Prilikom hapšenja policija im zaplenila 2 litre DROGE ZA SILOVANJE
Foto: Dado Đilas

potvrđena presuda

ZATVORSKA KAZNA DILERIMA: Prilikom hapšenja policija im zaplenila 2 litre DROGE ZA SILOVANJE

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na po tri godine zatvora trojicu optuženih zbog dilovanja narkotika GHB koji je poznat pod nazivom droga za silovanje.

Ovom odlukom potvrđena je presuda Višeg u Beogradu iz januara kojom su Uroš Kosanović, Slavko Varničić i Željko Radujković osuđeni kao saizvršioci za krivično delo neovlašćeno stavljanje u promet opojnih droga.

- Osuđeni su jer su 9. novembra 2016. godine u stanu u Beogradu, koji su zajedno koristili, neovlašćeno radi prodaje držali psihoaktivne kontrolisane supstance proglašene za opojnu drogu - navodi se u presudi koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda.

U pitanju su GHB (gama hidroksibuterna kiselina) u ukupnoj količini od 1.990 ml, zatim amfetamin sa kofeinom i kreatinom u ukupnoj količini od 9,19 grama i ketamin u količini od 7 ml. Prilikom hapšenja kod njih je pronađena i vaga za precizno merenje.

- Od olakšavajućih okolnosti prilikom izricanja kazne sud je cenio da optuženi ranije nisu osuđivani dok otežavajuće okolnosti nije našao - navodi se u odluci suda.

GHB se najčešće sipa u alkoholno piće.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track