PAZARAC IZ NEMAČKE STIGAO NA HORGOŠ PA SLAGAO CARINIKE: Pretresli i njega i saputnika i evo šta su im našli FOTO
Foto: Uprava Carina Srbije

osujećen pokušaj krijumčarenja

PAZARAC IZ NEMAČKE STIGAO NA HORGOŠ PA SLAGAO CARINIKE: Pretresli i njega i saputnika i evo šta su im našli FOTO

Crna Hronika -

Ako je suditi po učestalosti otkrivanja, ali i prema ukupnoj vrednosti od preko šest miliona zaplenjenih evra od početka godine, čime je odavno premašen prošlogodišnji rezultat, nameće se zaključak da je krijumčarenje deviza u stalnom porastu.

Tako su carinici i tokom proteklog vikenda na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, osujetili dva takva pokušaja i zaplenili gotovo 100.000 evra. Jedan od prekršaja otkriven je 22. novembra 2020. godine, kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen BMW X6 nemačke registracije.

foto: Carina

Vozač i suvozač, obojica državljani Republike Srbije, rekli su da sa sobom nose lični prtljag i dozvoljeni iznos deviza. Ispostavilo se da nisu rekli istinu, jer su i jedan i drugi kod sebe imali mnogo više od propisanih 10.000 evra.

U torbici 40-godišnjeg vozača iz Novog Pazara bilo je 51.300 evra, dok je kod njegovog saputnika pronađeno 51.785 evra. Nakon što im je vraćen dozvoljeni iznos uz potvrdu o deviznom prekršaju zadržano je nešto više od 83.000 evra.

foto: Carina

Sličan slučaj na ovom prelazu desio se i 20. novembra 2020. kada su u pokušaju ilegalnog prenosa novca preko granice osujećena dvojica turskih državljana. Oni su audijem nemačke registracije putovali ka svojoj zemlji, rekavši prilikom susreta sa carinicima da pored ličnog prtljaga imaju i po 10.000 evra.

foto: Carina

To je naravno bio samo deo onoga što su zapravo imali, jer je prilikom detaljnog pregleda u torbici vozača najpre pronađen prijavljeni iznos. Potom je u njegovoj jakni pronađeno još 7.700 evra, dok je 4.000 evra bilo sakriveno u donjem vešu koji je imao na sebi.

foto: Carina

Suvozač je u novčaniku imao 11.000 evra, a džepu pantalona još oko 2.000 evra. Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos, a o preostalom iznosu od ukupno pronađenih 34.600 evra odlučivaće nadležni sud.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track