KURIR SAZNAJE! UBICA IZ BELVILA ZAĆUTAO NA SASLUŠANJU: Kriptovanim telefonima dogovarali likvidaciju!
Foto: Printscreen/ Mup Srbije, Drustvene Mreže

više tužilaštvo u beogradu

KURIR SAZNAJE! UBICA IZ BELVILA ZAĆUTAO NA SASLUŠANJU: Kriptovanim telefonima dogovarali likvidaciju!

Crna Hronika -

BEOGRAD - L. T. (22) koji je osumnjičen da je neposredni izvršilac ubistva Bojana Mirkovića u beogradskom naselju Belvil, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, potvrdila je za Kurir portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

- U prisustvu svog izabranog branioca, osumnjičeni je iskoristio svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem - precizirala je ona.

Pravo da se brani ćutanjem iskoristio je i osumnjičeni D.K.(32) koji je saizvrsilac u delu.

- Njemu se na teret stavlja da je zajedno sa L.T., B.K. i I.N., koji su saslušani 22. novembra, po prethodnom dogovoru, učestvovali u lišenju života sada pokojnog Bojana Mirkovića tako što je D.K., između ostalog, putem telefona za kriptovanu komunikaciju javljao neposrednom izvršiocu L.T. tačnu lokaciju oštecenog - pojasnila je Irena Bjeloš.

foto: Drustvene Mreže, Zorana Jevtić

Osumnjičeni F.I. (29), inaČe državljanin Crne Gore koji je uhapšen pre dva dana, kako je pojasnila, tereti se da je sa umišljajem pomagao u izvršenju ovog krivičnog dela, na taj načcin što je obećao L.T. da će ga po izvršenju krivičnog dela sakriti, a što je i učinio 23.11.20. godine, kada je L.T. pokušao da vozilom prebaci na teritoriju Bosne i Hercegovine.

- F.I. je negirao svoje učešce u krivičnom delu, ali je odbio da odgovara na dalja pitanja. Tužilaštvo će prema svim, danas privedenim licima, predložiti određivanje pritvora, o čemu će u toku dana odlučivati sudija za prethodni postupak - potvrđeno je iz Višeg tužilaštva u Beogradu.

(Kurir.rs/E. K. /foto MUP, Privatna arhiva, Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track