LEŽIM U RANAMA I NE MOGU DA VERUJEM Boli svaka reč Ognjena koji je Minji (15) donirao kožu: Kao da mi je umrlo MOJE NAJROĐENIJE
Foto: Kurir, Printscreen

nije izdržala

LEŽIM U RANAMA I NE MOGU DA VERUJEM Boli svaka reč Ognjena koji je Minji (15) donirao kožu: Kao da mi je umrlo MOJE NAJROĐENIJE

Crna Hronika -

Učenica Osme beogradske gimnazije Minja D. (15), koju su hrabri momci sa obližnjeg gradilišta 27. oktobra spasli iz zapaljenog stana na Dorćolu, preminula je juče, gotovo mesec dana posle nesreće.

Nakon poslednje od tri transplatacije kože šestorice dobrovoljnih donora Minjino stanje se pre nekoliko dana pogoršalo i lekari sa Klinike za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju hitno su je prebacili u Tiršovu. Međutim, podlegla je povredama usled oslabljenog imuniteta, jer joj je izgorela velika površina tela.

Ognjen Todorović (38), jedan od dvojice donora kože, rekao je da je jedan deo njega otišao s njom.

- Nije izdržala... A ja ležim ovde sav u ranama i ne mogu da verujem šta se dogodilo, deo nas, mene i Nenada Stankovića (18), koji je takođe donirao kožu, otišli su zajedno sa njom. Kao da mi je umrlo moje najrođenije. Eto, kao da mi je rođena sestra - rekao je Todorović.

foto: Printscrreen Twitter

Stravičan požar na Dorćolu izbio je 27. oktobra kad je tinejdžerka bila sama u stanu na desetom spratu zgrade, koji je iznajmljivala sa mamom, tetkom i dedom, dok je njena majka bila u obližnjoj prodavnici.

Vatra se, kako je pokazala prva istraga, proširila sa slavske sveće i ubrzo zahvatila ceo stan. Tinejdžerka je bila u kupatilu dok se vatra širila, a kada je osetila dim i izašla, nije imala kud od vatrene stihije, pa je izjurila na terasu.

Na sav glas je zvala pomoć, a dok su vatrogasci i policija stizali na teren, petorica radnika s obližnjeg gradilišta čuli su njene vapaje i pojurili da joj pomognu. Prvo su probali da razbiju vrata stana i tako probaju da dođu do nje, međutim, kad to nisu uspeli, sišli su na terasu stana ispod, vezali se kanapom i posle 15 minuta jezive drame tinejdžerka je uspela da s terase skoči u naručje Pavlu Gavuri.

(Kurir.rs/Republika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track