AKCIJA POLICIJE U NIŠU I NOVOM SADU: Uhapšeni osumnjičeni da su malverzacijama STEKLI MILIONE
Foto: Ana Paunković, Ilustracija

krivična prijava

AKCIJA POLICIJE U NIŠU I NOVOM SADU: Uhapšeni osumnjičeni da su malverzacijama STEKLI MILIONE

Crna Hronika -

Pripadnici Uprave kriminalističke policije u nastavku borbe protiv korupcije u dve odvojene akcije u Nišu i Novom Sadu uhapsili su tri osobe koje se terete da su malverzacijama stekle višemilionsku dobit.

U Nišu su uhapšeni J.S. (61) i Z.S. (66) koji su odgovorna lica firme koja se bavi farmaceutskim proizvodima zbog sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, zloupotreba položaja odgovornog lica i nedozvoljena trgovina.

Njih dvojica se terete da su sa još jednom osobom za kojom se intenzivno traga, bez saglasnosti stečajnog upravnika, prodali dijetetske suplemente, sirovinu i ambalažu za proizvodnju lekova i na taj način oštetili firmu, a sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 149.658.123 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Hapšenje u Novom Sadu

U drugoj akciji, na teritoriji Novog Sada, uhapšen je N.S. (57) iz Despotovca zbog sumnje da je počinio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti dok će protiv pedesettrogodišnje žene biti podneta krivična prijava za isto krivično delo.

Njih dvoje se sumnjiče da su, zajedno sa još jednim muškarcem za kojim policija intenzivno traga, kupovali i u roku plaćali manje količine različite vrste robe iz asortimana oštećenih privrednih društava kako bi ih doveli u zabludu da su ozbiljni kupci. Na taj način su ih naveli da im na odloženo plaćanje izdaju veće količine robe.

Ta roba je, kako se sumnja, prodavana na "crnom tržištu" bez prateće računovodstvene i knjigovodstvene dokumentacije za gotov novac. Sumnja se da su na taj način pribavili protivpravnu korist u iznosu od 7.677.580 dinara.

N.S. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track