UZEO ŽENINO PREZIME KAKO BI ZAMETNUO TRAG: Vlada Japanac, bivši pripadnik ZEMUNSKOG KLANA se u bekstvu oženio i promenio identitet
Foto: Arhiv

prebačen u zatvor gde će robijati 4 godine

UZEO ŽENINO PREZIME KAKO BI ZAMETNUO TRAG: Vlada Japanac, bivši pripadnik ZEMUNSKOG KLANA se u bekstvu oženio i promenio identitet

Crna Hronika -


Vladimir Jovanović (52), poznatiji kao Vlada Japanac, prebačen je juče u Okružni zatvor u Bačvanskoj ulici na izdržavanje kazne od četiri godine, saznaje Kurir!

Kako naš izvor otkriva, Jovanović se u međuvremenu oženio i uzeo prezime supruge "kako bi zametnuo trag".

- On je neko vreme boravio van granica Srbije, navodno iz straha za sopstvenu bezbednost. Posle hapšenja priveden je u policiju koja je potvrdila njegov identitet, a potom je prebačen u zatvor u Bačvanskoj ulici - dodaje izvor Kurira.

Podsetimo, Jovanović je uhapšen juče po poternici koja je za njim raspisana jer se nije odazivao na pozive da se sam javi. Prema nezvaničnim informacijama, on je prilikom hapšenja pokušao da pobegne, ali je brzo savladan i priveden.

Nekadašnji pripadnik zemunskog klana policiji je dobro poznat odranije. U prošlosti je hapšen zbog više krivičnih dela, među kojima su iznuda, pretnja, otmica i izazivanje opšte opasnosti.

Apelacioni sud, podsetimo, osudio je Vladimira Jovanovića 2017. godine na 34 meseca zatvora zbog iznude 710 evra i 4.000 dinara od radnice jednog kafića.

- Takođe je osuđen i na godinu i tri meseca zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti. U deo kazne zbog iznude uračunat mu je i pritvor, pa mu je ukupno ostalo da odsluži još četiri godine - objašnjava sagovornik Kurira.

Kurir.rs/J. S.

Foto arhivaa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track