Najnovije vesti

SUĐENJE ZA UBISTVO STEFANA FILIĆA ISPRED DISKOTEKE U FEBRUARU: Dva minuta je trajao brutalni napad!
Foto: Privatna Arhiva

iskaz davali svedoci

SUĐENJE ZA UBISTVO STEFANA FILIĆA ISPRED DISKOTEKE U FEBRUARU: Dva minuta je trajao brutalni napad!

Crna Hronika

Pred Višim sudom u Smederevu u petak je nastavljeno suđenje Nikoli Bojoviću (20) i Mitru Pandureviću (20), optuženima za ubistvo Stefana Filića (19) iz Velike Plane, 2. februara, ispred diskoteke "Brodolom".

Kako saznajemo, juče su kao svedoci saslušani rođeni brat pokojnog mladića, kao i njegov maloletni drug, koji su kobne večeri bili sa Stefanom. Naime, pred sudom su tvrdili da su ga dvojica optuženih pretukli bez ikakvog povoda.

Andrija ispred suda
Andrija ispred suda foto: Privatna Arhiva

- Sve je počelo kada je Bojović, zbog smejanja, udario "ćušku" mom drugu, zbog čega je Stefan prišao u nameri da spreči sukob. Stefan je Nikolu čak i prijateljski potapšao po ramenu. Želeo je da se ovaj smiri, a Bojović ga je iz čista mira nekoliko puta udario pesnicom po glavi. Tada sam se umešao. Odgurnuo sam Bojovića, a onda je i mene udario - kazao je Andreja na sudu.

Potvrdio je i da je Bojović šutnuo Stefana u glavu dok je ovaj nepomično ležao. - Video sam kako optuženi Pandurević jednom udara Stefana pesnicom - rekao je neutešni Stefanov brat. Maloletni Andrijin drug je ispričao gotovo istu verziju događaja i naveo da je napad trajao minut do dva. Sud je zatim suočio svedoke i optužene, i svi su ostali pri svojim iskazima. - Jedva smo izdržali sve ovo! Gledati u oči ubice našeg stefana je preteško. Andrija je hrabro izdržao da se suoči sa ubicama svog brata - rekao je jedan član ove porodice.

stefanovi mnogobrojni prijatelji bili su i juče ispred suda
stefanovi mnogobrojni prijatelji bili su i juče ispred suda foto: Privatna Arhiva

Pa da podsetimo, optuženi su na prethodnom pretresu ispričali drugačiju verziju. Bojović je tvrdio da nije udario Stefana, već da je on od nekoga zadobio udarac. I Pandurević je tvrdio da nije udario pokojnog mladića, već da je sprečavao fizički sukob maloletnog Andreje koji je napao Bojovića. Bojović i Pandurević optužnicom Višeg tužilaštva terete se za teško ubistvo u saizvršilaštvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. Stefan je preminuo 30 sati nakon batina, a obdukcijom je ustanovljeno da je "smrt posledica razarajućih, nasilnih povreda moždanih centara".

Nastavak suđenja zakazan je za 28. decembar.  

Kurir.rs/B. T./Foto: Privatna Arhiva

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...