OGLASILI SE IZ INSTITUTA ZA MAJKU I DETE: Poznato stanje devojčice (14) iz Valjeva koja se otrovala lekovima
Foto: Filip Plavčić

najnovije informacije

OGLASILI SE IZ INSTITUTA ZA MAJKU I DETE: Poznato stanje devojčice (14) iz Valjeva koja se otrovala lekovima

Crna Hronika -

Devojčica iz Valjeva, za čije je navodno trovanje lekovima javnost jutros saznala, hospitalizovana je na Institutu za majku i dete, a njeno zdravstveno stanje je stabilno i nalazi se van životne opasnosti.

Najpre su u javnost dospeli navodi da je devojčica (14) popila više od 70 tableta antidepresiva posle čega su je roditelji pronašli u sobi u nesvesnom stanju.

Potom je zbrinuta u Prijemno-urgentnom centru valjevske bolnice, a odatle je prevezena na Institut za majku i dete. Prethodno je u javnost dospela dezinfromacija da je dete smešteno na Klinici za toksikologiju na VMA.

Međutim, prema informacijama iz Instituta za majku i dete, čini se da je i deo informacija u vezi sa trovanjem lekovima neistinit.

- Ne postoji dete koje je popilo 70 tableta. Devojčica koja je primljena u Institut jeste dovezena iz Valjeva sa pričom da je popila neke lekove - rekli su iz Instituta i dodali da kod njih nema deteta sa tako teškom kliničkom slikom.

Rečeno je i da je zdravstveno stanje hospitalizovane devojčice iz Valjeva dobro, ali nisu izneli bliže informacije o njenim godinama.

- Tačno je da je to dete potpuno dobro i da se oporavlja - rečeno je iz Instituta za majku i dete.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track