SAHRANJENA HRABRA MINJA: Uz jecaje i zvuke violine kovčeg spušten u zalazak sunca, tačno u 15.15 IMALA JE 15 GODINA (FOTO)
Foto: Tamara Trajković, Kurir, Printscreen

na Novom bežanijskom groblju ispraćena belim i crvenim ružama

SAHRANJENA HRABRA MINJA: Uz jecaje i zvuke violine kovčeg spušten u zalazak sunca, tačno u 15.15 IMALA JE 15 GODINA (FOTO)

Crna Hronika -

U trenutku kada je kovčeg spušten u raku, u nebo, u sam zalazak sunca, poleteli su crveni baloni u znak sećanja na devojčicu koja je i pored nadljudske borbe izgubila životnu bitku

BEOGRAD - Na desetine ljudi danas se okupilo na Novom bežanijskom groblju da na poslednji počinak isprati hrabru devojčicu Minju D. (15) koja je prošlog utorka preminula od povreda zadobijenih u požaru koji je na Svetu Petku izbio u stanu na Dorćolu u kojem je živela.

1 / 5 Foto: Tamara Trajković

Sahranjena je danas na Novom bežanijskom groblju a na večni počinak ispratili su je njeni drugari iz OŠ Braća Baruh belim i crvenim ružama i crvenim balonima.

Tužna povorka krenula je oko 15 sati ka mestu gde će zauvek počivati.

Uz jecaje i pretužne zvuke violine, kovčeg je spušten u raku, u sam zalazak sunca, tačno u 15.15 - simbolično pošto je imala samo 15 godina. U trenutku kada je kovčeg spušten u raku, u nebo, u sam zalazak sunca, poleteli su crveni baloni u znak sećanja na devojčicu koja je i pored nadljudske borbe izgubila životnu bitku.

Minja je sahranjena uz tužne zvuke violine, u belom kovčegu, a umesto govora prijatelj je pročitao molitvu da ova prerano otišla duša bude primljena u carstvo nebesko.

foto: Kurir

Podsetimo, stravični požar izazvala je navodno slavska sveća koja se prevrnula i zapalila stan. Devojčica koja je u tom momentu bila u kupatilu, istrčala je na terasu kako bi se spasla.

Nju su, sa komšijske terase, iz buktinje izvukli hrabri moleri koji su je videli kako doziva u pomoć. Draganićeva je smeštena na Kliniku za rekonstruktivnu hirurgiju, gde je imala tri operacije i primila kožu šest donora. Ona je kasnije prebačena u Tiršovu kliniku, gde je i preminula, najverovatnije zbog infekcije transplantirane kože.

(Kurir.rs/ J.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track