TUŽNA SIMBOLIKA NA OPROŠTAJU OD MINJE (15): Na sahrani devojčice njeni prijatelji u 15.15 sati, pustili u nebo 15 balona!
Foto: Tamara Trajković, Kurir, Printscreen

sahranjena devojčica

TUŽNA SIMBOLIKA NA OPROŠTAJU OD MINJE (15): Na sahrani devojčice njeni prijatelji u 15.15 sati, pustili u nebo 15 balona!

Crna Hronika -

Minja Draganić (15), koja je preminula mesec dana nakon što je bila teško povređena u stravičnom požaru na Dorćolu u Beogradu, sahranjena je juče, simbolično, u 15.15 sati na Novom bežanijskom groblju. Više stotina ljudi, rođaka i školskih drugova okupilo se kako bi je ispratili na večni počinak, a drugovi su nosili bele ruže i crvene balone u obliku srca.

Krst, slika i igračka

Na čelu tužne i nepregledne kolone bili su Minjini drugovi, koji su nosili krst, njenu fotografiju i plišanu igračku Mini Maus. Dok je beli sanduk iznošen iz kapele, violina je svirala tužnu melodiju.

slika i igračkka za Minju
slika i igračkka za Minjufoto: Tamara Trajković

U momentu kada je kovčeg spušten u raku, violina je ponovo zasvirala, a 15 crvenih balona, za njenih 15 godina, iz ruku prijatelja poletelo je ka nebu i otišlo ka zalasku sunca. U tom trenutku uzdasi i jauci prolomili su se grobljem, jer na sahrani nesrećne Minje samo kamen nije zaplakao.

Molitva za Minju

Neka je Gospod primi

Minja Draganić nije bila krštena, a iznad njene rake prijatelj je umesto govora održao molitvu. - Minja je nekrštena, ali se molimo da je Gospod primi u carstvo nebesko - rekao je prijatelj, dok su svi prisutni plakali.

Podsetimo, požar u stanu na Dorćolu izbio je 27. oktobra, na dan slave Sveta Petka, kada je slavska sveća pala na sto i zapalila ga. Minja je u tom trenutku bila sama u stanu, a navodno se tuširala. Devojčica je pokušala da se spase izlaskom na terasu, a iz buktinje su je spasli hrabri moleri, koji su čuli kako doziva u pomoć. Pavle Gavura sa četvoricom kolega, preko komšijske terase i vezan kanapom, spustio je Minju na sigurno i predao je lekarima.

Lavovski se borila

Minja se mesec dana lavovski borila za život, a imala je opekotine na skoro 50 odsto tela.

baloni za devojčicu
baloni za devojčicufoto: Kurir

- Imala je tri ozbiljne operacije, donirana joj je koža od čak šestoro ljudi, među kojima su i njeni prijatelji. Nažalost, došlo je do infekcije transplantirane kože, stanje joj se naglo pogoršalo i ona je prošlog utorka preminula - podseća izvor.

Kurir.rs/J. I./ Foto Tamara Trajković, Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja