SLIKE UŽASA SA PRUGE KOD BAJMOKA: Poginula žena (31) na čiji auto je naleteo voz na pružnom prelazu
Foto: Kurir/ N.H.

Teška tragedija

SLIKE UŽASA SA PRUGE KOD BAJMOKA: Poginula žena (31) na čiji auto je naleteo voz na pružnom prelazu

Crna Hronika -

SUBOTICA - Jutros oko 6.30 časova desila se tragična nesreća na pružnom prelazu na izlazu iz Bajmoka, u kojoj je poginula žena Slobodanka U. (31) koja je vozila automobil kikindskih registracija, potvrđeno je za Kurir iz Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici.

Nesreća je prijavljena oko 8.30 sati, potvrđeno je za Kurir iz subotičke policije, a kako Kurir saznaje Slobodanka je još davala znake života ali nažalost i pored napora lekara da joj spasu život preminula je.

Voz se kretao iz Sombora prema Subotici, na izlazu iz Bajmoka, je bočno svom silinom voz udario u automobil na pruzi.

Slobodanka Ugrinović je vozila golf, a u momentu prelaska preko pruge, kako Kurir saznaje, nisu bili spušteni branici kada je 31-godišnja žena vozeći golf prelazila prugu.

- Istraga je završena, ali još se utvrđuje da li je mašinovođa imao uvida da li je signalizacija na pruzi bila neispravna, jer rampa i branici nisu bili spušteni, rečeno je za Kurir iz Osnovnog javnog tužilaštva.

foto: Kurir/ N.H.

U magli automobil se našao na pružnom koloseku u momentu dok je prolazio voz, koji je kako se tvri iz više izvora, bukvalno presekao vozilo i vukao ga pedesetak metara u daljem kretanju po pruzi.

Prilikom sudara voza sa automobilom, nesrećna žena je još davala znake života, dok su policija i vatrogasna ekipa sekle automobil da bi je izbavili iz potpuno uništenog vozila kojim je upravljala, ali je nešto kasnije potvrđeno da je preminula.

Nezvanično se tvrdi, da je mašinovođa poslao upozorenje Železnicama Srbije, u jutarnjim satima, da kontrolni signal na pruzi kod Bajmoka nije u funkciji, da je u kvaru, da signalizacija nije radila, već prilikom dolaska prvog jutarnjeg voza iz Sombora za Bajmok.

Više vozila hitne pomoći došlo je na lice mesta, vatrogasci su sekli vozilo da izvade nesrećnu ženu iz njega. Uviđaj je završen, a saobraćaj je ponovo prohodan na tom delu puta, dok će naknadno biti utvrđeno sve okolmosti nesreće i ispravnosti i sigurnosti pružnog prelaza.

Kurir.rs/ N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track