PUCAČ IZ PORŠEA IMAO LAŽNU POLICIJSKU ZNAČKU, PANCIRE, STOP PALICU: Blizak Levijatanu i počasni član policijskog sindikata!
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen

BRUKA I SRAMOTA

PUCAČ IZ PORŠEA IMAO LAŽNU POLICIJSKU ZNAČKU, PANCIRE, STOP PALICU: Blizak Levijatanu i počasni član policijskog sindikata!

Crna Hronika -

Policija je sinoć u beogradskom naselju Železnik uhapsila M. A. (28) zbog sumnje da je tukao drugog vozača i ispalio više hitaca iz pištolja u vazduh, i sve to zbog saobraćajnog čukanja!

policija savladala pucača
policija savladala pucačafoto: Printscreen

M. A. i vozač automobila s kojim se sudario u Kumodraškoj ulici su se oko 20.30 udaljili posle incidenta, a preplašeni građani su pozvali policiju.

Iza saksije

- Interventna jedinica je odmah krenula u potragu za vozačima. M. A. je pronađen u kući, a prilikom hapšenja kod njega je nađena policijska značka, kao i dva pancira i policijska "stop" palica. Pištolj, iz koga je najverovatnije pucao, bio je sakriven u kući, iza saksija sa cvećem - kaže izvor i dodaje da je nađen i "porše" sa oštećenjima na prednjem delu.

Pavle Bihali

To je moj drug, ali nije deo pokreta

Pavle Bihali, vođa pokreta Levijatan, kaže za Kurir da poznaje M. A., ali da on nije član Levijatana.

- On je moj prijatelj, a ja se svojih prijatelja ne odričem. Nikada nije učestvovao u aktivnostima Levijatana, mi se privatno poznajemo. Iskreno, nisam znao da ima neku policijsku legitimaciju, niti ju je ikada koristio u mom društvu - rekao je Bihali.

Izvor kaže da policijska značka koju je M. A. imao u svom džepu zapravo nije prava službena legitimacija, već značka nereprezentativnog Sindikata policije i policijskih starešina.

Bihali se ne odriče prijatelja
Bihali se ne odriče prijateljafoto: Privatna Arhiva

- Radi se o znački policijskog sindikata. Nju dobijaju ljudi koji su počasni članovi ili donatori i prijatelji sindikata. Te osobe uopšte ne moraju da budu zaposlene u policiji - objašnjava sagovornik. Komšije uhapšenog kažu da ne znaju čime se on tačno bavi, ali da ga ceo Železnik poznaje i prepoznaje po skupim kolima.

Kratak fitilj

- Ima taj specifičan auto. Često ga bahato vozi kroz naselje, nemoguće je ne primetiti ga. Sudeći po tome da je napao čoveka posle čukanja i potegao pištolj, očito je da ima kratak fitilj - kažu komšije i dodaju da je M. A. i ranije hapšen, kao i da je blizak pripadnicima pokreta Levijatan, koji je poznat po zaštiti životinja, ali i nasilnom ponašanju. I naš izvor iz istrage kaže da pucač iz "poršea" ima bogat dosije.

- Čim je postao punoletan, hapšen je zbog razbojništava, jer je navodno s lažnim pištoljem pljačkao supermarkete. Pored toga, u dosijeu ima i nasilna krivična dela - kaže izvor.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić / Foto: Printscreen, Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja