ŽITORAĐA ZAVIJENA U CRNO POSLE TRAGEDIJE U NIŠU: Sestra do detalja ispričala kako je brat Partizanovog fudbalera usmrtio Jovanu
Foto: privatna arhiva

BORILA SE OSAM DANA

ŽITORAĐA ZAVIJENA U CRNO POSLE TRAGEDIJE U NIŠU: Sestra do detalja ispričala kako je brat Partizanovog fudbalera usmrtio Jovanu

Crna Hronika -

Jovane Petković (25) više nema, a njeni najbliži i dalje su u neverici.

Bahati vozač je ugasio jedan mladi život.

Saobraćajna nesreća se dogodila 21. novembra, pola sata posle ponoći, kada je Jovana na raskrsnici Bulevara Nemanjića i Ulice Pariske Komune u Nišu teško povređena. Osam dana kasnije u Kliničkom centru Niš izgubila je bitku za život. Sahranjena je 1. decembra.

Ona je kobne noći bila za volanom svog "BMW"-a, a onda je na nju naleteo Mladen Gigić (20) vozeći brzinom većom od 100 kilometara na sat. On je sada u pritvoru.

Inače, Mladen je brat fudbalera Partizana Petra Gigića (23), koji trenutno igra na pozajmici za mađarski Ujpešt.

Jovanina sestra M.M.(20) za Kurir kaže da najbliži još ne mogu da shvate da je nema.

"Jovana je bila ponos i cvet naše familije. Toliko nežna i dobra osoba. Završila je master arhitekture 29. septembra i pripremala se za posao u struci jer je sve ispite davala u roku. Bila je marljiva, vredna, ali je obožavala i da putuje i da crta. Strašno je sve to što nam se dogodilo. Svi smo u šoku", priča njena sestra i dodaje da je Jovana te večeri odvezla drugaricu kući.

Jovana je bila na semaforu na ulasku u park Sveti Sava i krenula je preko raskrsnice u ulicu gde se nalazi Osnovna škola "21.maj".

foto: privatna arhiva

"Kada je odvezla drugaricu kući, krenula je ka Kliničkom centru jer prekoputa ima stan. Njoj se upalilo zeleno svetlo, polako je ušla u raskrsnicu, a iz pravca gde se nalaze tržni centri Zone išao je M.G., koji je očigledno prošao na crveno svetlo i zakucao se u njena vrata svom silinom. Toliko je brzo išao da je Jovanin automobil odvukao u pravcu pijace. Ogromna je to tragedija. Ta bahatost omladine koju vidimo mora nekako da se zaustavi jer gine nevin svet", u neverici dodaje sestra.

foto: privatna arhiva

Kako smo nezvanično saznali, M.G. je imao preko jednog promila alkohola u krvi.

U crno je zavijena cela Žitorađa, odakle je Jovana.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track