JEZIVO! EKSPLOZIJA RAZNELA NEDELJKA: Nesrećnog radnika detonacija je odbacila nekoliko metara i OTKINULA MU GLAVU I RAME (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić, Stefan Stojanović, Kurir

tragedija u centru beograda

JEZIVO! EKSPLOZIJA RAZNELA NEDELJKA: Nesrećnog radnika detonacija je odbacila nekoliko metara i OTKINULA MU GLAVU I RAME (FOTO)

Crna Hronika -

Nedeljko T. (65), radnik firme "Ening energetika", poginuo je, dok je njegov kolega Zoran P. (66) teško povređen u eksploziji boce CO2, koja je u petak oko 9.45 pukla na parkingu zgrade Radio-televizije Srbije u Aberdarevoj ulici u Beogradu. Osim njih dvojice, lakše je povređen i N. P. (50), navodno vozač na televiziji.

- U centru grada odjeknula je strašna detonacija. Radnici su, prema nezvaničnim informacijama, došli na televiziju kako bi popravili sistem za klimatizaciju - kaže izvor i dodaje da je najverovatnije eksplodirala boca sa gasom CO2 dok su je radnici iznosili iz automobila.

1 / 19 Foto: Jelena Ivić/Kurir

- Veruje se da je gas procurio. Nedeljko T. i Zoran P. su u tom momentu bili izvan auta kojim su dovezli boce. Prema jednoj verziji, boca je eksplodirala u samom vozilu, a prema drugoj verziji, detonacija je odjeknula kada su radnici počeli da vare - objašnjava izvor.

parking na kome je došlo do eksplozije
parking na kome je došlo do eksplozijefoto: Zorana Jevtić

N. P., koji se nalazio u blizini, lakše je povređen pošto su ga pogodili geleri. - Nedeljka je eksplozija odbacila nekoliko metara i otkinula mu glavu, rame i deo ruke, dok je njegovom kolegi teško povređena glava i prebačen je u Urgentni centar - navodi izvor. M. P., koji je radio na renoviranju obližnje Pete gimnazije, sa kolegama je prvi pritekao u pomoć.

Stanari okolnih zgrada Popadali su nam prozori

Stanari zgrade koja se nalazi tik iza RTS kažu da su u eksploziji oštećeni i njihovi stanovi.

- Samo je grunulo odjednom i na celoj našoj zgradi popadali su dupli prozori. Stanovi su nam puni stakla - rekao je stanar.

- Čuli smo detonaciju i poleteli ka televiziji. Prizor je bio stravičan, čoveku je bila otkinuta glava i još neki delovi tela, bilo mi je jasno da je mrtav. Pokušali smo da pomognemo njegovom kolegi, koji je dozivao pomoć, nosili smo ga do ulaza u RTS i tu ga predali lekarima - kaže potreseni očevidac i nastavlja: - Glava mu je bila otvorena i krvava, ruka takođe povređena. Sve vreme sam mu pričao da će sve biti dobro, ali sam video da je i njemu glava povređena - dodaje M. P.

Vatra buknula

Očevici kažu da su videli da radnici na parkingu RTS imaju boce koje se koriste prilikom varenja, a učinilo im se da su izneli tri.

vatrogasci satima bili u RTS-u
vatrogasci satima bili u RTS-ufoto: Stefan Stojanović

- Kada je puklo, prišli smo, vatra koja je buknula posle eksplozije još je gorela. Deo zgrade je uništen, nekoliko automobila je upropašćeno - navode radnici, koji su sa gradilišta sklonjeni na ulicu, jer je, kako su ispričali, u tom momentu još uvek postojala opasnost da će doći do nove eksplozije.

mesto tragedije
mesto tragedijefoto: Kurir

U preduzeću "Ening energetika" potvrdili su da je reč o njihovim radnicima.

- Ne znamo ništa više, a direktor je otišao na mesto nesreće - rekla je uplakana radnica.

Ministarstvo za rad Utvrđuju se okolnosti nesreće

Inspektori Inspektorata su odmah po saznanju da se desila eksplozija u Aberdarevoj ulici izašli na mesto nesreće, rečeno je u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. - Nakon što budu utvrđene sve okolnosti pod kojim se nesreća dogodila, javnost će biti obaveštena - dodaju u ministarstvu.

Kurir.rs/ Jelena Ivić/

Foto: Zorana Jevtić, Stefan Stojanović, Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja