DRUMSKI RAZBOJNICI IZ SRBIJE UHAPŠENI U ŠPANIJI: Lepa devojka bila ključ akcije! Pogledajte kako su izvodili pljačke (VIDEO)
Foto: Printscreen

ZA 9 MESECI, NAJMANJE 30 ZLOČINA NA PUTEVIMA

DRUMSKI RAZBOJNICI IZ SRBIJE UHAPŠENI U ŠPANIJI: Lepa devojka bila ključ akcije! Pogledajte kako su izvodili pljačke (VIDEO)

Crna Hronika -

Španska policija uhapsila je bandu zbog sumnje da je na auto-putu u Kataloniji pljačkala vozače

Španska policija uhapsila je devetočlanu kriminalnu grupu iz Srbije, među čijim članovima je bila i jedna žena, zbog sumnje da su članovi bande koja je na auto-putu u Kataloniji pljačkala turiste, prenosi portal Katalunpres.

Isti scenario

Kako navode, uhapšeni su stari između 35 i 45 godina, a na teret im se stavlja da su u proteklih devet meseci izveli najmanje 30 pljački.

- Uvek su pljačkali po istom scenariju. Žena bi stajala u zaustavnoj traci auto-puta i molila za pomoć. Čim bi neko stao da pomogne, iz automobila pored kog je stajala izlazili bi pomagači i krali iz drugog automobila stvari i dragocenosti - prenose oni.

U nekim slučajevima žrtvama su bušili gume, pa ih pratili sve dok vozač ne bi zaustavio vozilo.

- Kad bi zastao, nudili bi pomoć, a potom ga opet pljačkali - prenosi portal.

Krali pare i nakit

Španska policija zasad ih sumnjiči da su ukrali više od 40.000 evra u gotovini i 38.000 evra u nakitu, firmiranim torbama ili elektronskim uređajima.

- U akciji hapšenja učestvovalo je oko 100 policajaca - navodi španski portal.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track