Najnovije vesti

NEDELJKO JE USKORO TREBAO U PENZIJU, ALI JE POGINUO NA POSLU: Radnici su otključavali automobil kada ih je RAZNEO SMRTONOSNI GAS!
Foto: Kurir, Jelena Ivić/Kurir, Stefan Stojanović

nesrećana parkingu rts-a

NEDELJKO JE USKORO TREBAO U PENZIJU, ALI JE POGINUO NA POSLU: Radnici su otključavali automobil kada ih je RAZNEO SMRTONOSNI GAS!

Crna Hronika

Policija ispituje kako je došlo do nesreće na parkingu zgrade RTS u kojoj je poginuo radnik Nedeljko T. (65) i teško povređen njegov kolega Zoran P. (66), a neke od novih informacija vode ka tome da je u kolima kojima su radnici došli eksplodirala jedna od boca iz koje je curio gas.

Tragedija se dogodila u petak ujutru oko 9.45, kada su radnici firme "Ening energetika" došli na parking RTS kako bi izvršili popravke na sistemu za klimatizaciju. Kada su izašli iz automobila, odjeknula je strahovita eksplozija, koja je Nedeljka T. ubila na mestu, a njegovog kolegu teško povredila. U nesreći je lakše povređen i Nenad P. (50), vozač RTS, koji je sedeo u kolima na parkingu.

haos na parkingu
haos na parkingufoto: Kurir

- Od samog početka nije najjasnije šta se dogodilo, a policija je preuzela nadzorne snimke sa zgrade televizije. Navodno, radnici nisu ni počeli da rade kada je došlo do tragedije - priča naš izvor iz istrage:

radnik stradao između dva automobila
radnik stradao između dva automobilafoto: Kurir

- Prema jednoj verziji, oni su u kolima imali boce gasa i boce sa ugljen-dioksidom, koji se koristi kod varenja, ali su ostale u automobilu. Kada su se vratili do parkinga i pokušali da otključaju auto daljinskim upravljačem, nešto je zavarničilo i kola su odletela u vazduh. Druga verzija događaja koja se mogla čuti na mestu tragedije bila je i da su radnici počeli da vare, pa je zato došlo do eksplozije.

Porodica zanemela 

Kako saznajemo, Nedeljko T. trebalo je uskoro da ide u penziju. Prijatelji kažu da je bio iskusan radnik i da ne mogu da veruju da se takva tragedija dogodila. Njegova porodica juče nije želela da govori za medije. - U velikom sam šoku, nemojte, molim vas. Ne želim ništa da kažem - rekla je supruga stradalog.

- U svakom slučaju, ovakvu tragediju mogao je da izazove neispravan ventil na boci za gas ili napuklo crevo. Međutim, zbunjujuće je što su boce ostale cele, a na snimcima se vidi i da su površinski gorele - dodao je izvor Kurira i naveo da je varijanta sa detonacijom iz kola zasad najverovatnija opcija.

automobil demoliran
automobil demoliranfoto: Kurir

Kako saznajemo, policija je i juče ujutru pregledala mesto nesreće.

- Odvezen je jedan od oštećenih automobila. Uviđaju su prisustvovali i vatrogasci spasioci - rekao je naš sagovornik.

Podsetimo, u petak, nakon eksplozije, u pomoć Nedeljku T. i Zoranu P. pritekli su radnici koji su radili na popravci asfalta kod obližnje Pete gimnazije.

Veštačenje

Policija uzela boce

Kako saznajemo, boce koje su ostale cele i koje su gorele u automobilu poslate su na veštačenje. - Na njima će biti provereni ventili, manometar i nepovratni ventil. Boca je sama po sebi dosta jaka, ali curenje se može javiti na ventilu ili dihtungu - kaže izvor.

- Čuli smo detonaciju i čoveka kako doziva u pomoć. Kada smo stigli tamo, jedan radnik je bio mrtav, eksplozija mu je nanela teške povrede glave, ruku i ramena, a drugi je imao teške povrede na glavi i dozivao je pomoć. Mi smo ga odneli do ulaza u RTS i predali lekarima, sve vreme smo mu pričali da će biti dobro - rekao je M. P.

Kurir.rs/ J.Ivić - J.Rafailović

Foto: Kurir, Stefan Stojanović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...