Najnovije vesti

Skelu uglavnom koriste meštani za prevoz poljoprivrednih mašina

DRAMA NA ZAPADNOJ MORAVI KOD TRSTENIKA: Prevrnula se skela sa petoro, muškarac (70) nestao u bujici! POTRAGA U TOKU (KURIR TV)

Crna Hronika

BEOGRAD/TRSTENIK -  U ataru sela Selište, kod Trstenika, na Zapadnoj Moravi prevrnula se skela zbog povećanog vodotoka.

Petoro ljudi upalo je u hladnu vodu. Četvoro je uspelo da ispliva i trenutno im se ukazuje pomoć. Za muškarcem, starim oko 70 godina se traga. Skelu uglavnom koriste meštani za prevoz poljoprivrednih mašina.

Vodostaji na Dunavu i Velikoj Moravi u blagom opadanju

Vodostaji na velikim rekama u Srbiji nalaze se ispod nivoa redovne odbrane od poplava prema hidrološkim progozama RHMZ-a, saopštilo je JVP ''Srbijavode''.

Vodostaj na Dunavu i Velikoj Moravi je u blagom opadanju, dok su vodostaji na Savi, Drini i Zapadnoj Moravi u blagom porastu, bez približavanja upozoravajućim nivoima. Vodostaji na Dunavu, Tisi i na Savi su u domenu srednjih, a na Velikoj Moravi u domenu niskih vrednosti za oktobar.

U skladu sa prognozama RHMZ-a i stanja zaštitnih objekata, svi objekti iz Operativnog plana za odbranu od poplava za 2020.godinu preduzeli su pripremne radnje u cilju sprečavanja plavljenja područja.

Na vodnim jedinicama ''Drina-Loznica'', ''Pančevački rit'' i ''Zapadna Morava - Kruševac'' dežurne službe JVP ''Srbijavode'' i nadležna vodoprivredna preduzeće sprovode 24-časovna dežurstva i prate situaciju na terenu.

(Kurir.rs/TV Pink/M. M.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...