MANDIN I ARKANOV SIN OBIŠLI GROBOVE OČEVA: Tog dana bez očeva ostalo petnaestoro dece, u dva minuta srušio mi se ceo svet
Foto: Privanta arhiva

godišnjica ubistva u interkontinentalu

MANDIN I ARKANOV SIN OBIŠLI GROBOVE OČEVA: Tog dana bez očeva ostalo petnaestoro dece, u dva minuta srušio mi se ceo svet

Crna Hronika -

Knjigom ću se zahvaliti ocu za večnu ljubav, kaže Aleksnadar, sin ubijenog Milenka Mandića... Bio je čovek kakav se jednom rađa, dao bih 20 godina života da mogu samo još jednom da ga zagrlim

BEOGRAD - Na današnji dan pre tačno 21 godine, 15. januara 2000. u hotelu "Interkontinental" ubijeni su Željko Ražnatović Arkan i dvojica njegovih prijatelja, Milenko Mandić i Dragan Garić.

Grobove nekadašnjeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde i njegovog prijateja Milenka Mandića, koji su poslednje trenutke života proveli zajedno, obišli su rano jutros njihovi sinovi, Nikola Ražnatović i Aleksandar Mandić.

Dvojica mladića koja su kobnog dana ostala bez očeva, juče se na Novom groblju pridruži i Rade Mijović, sin Slavka Mijovića, prijatelja njihovih pokojnih očeva, koji je i sam ubijen godinu dana posle Arkana, Mande i Garića.

Aleksandar Mandić
foto: Privatna Arhiva

Mandin sin ovog jutra, na grob oca doneo je i upravo završenu knjigu koja bi u prodaji trebalo da se nađe 25. januara.

- Ispunio sam očevu želju. Knjigom pokušavam da mu se bar na neki način odužim za večnu ljubav koju mi je dao i koja će zauvek, dok sam živ živeti u meni - kaže za Kurir Aleksandar Mandić.

Roman pod nazivom "Bilo jednom u Beogradu", kako kaže, opis je jednog vremena i devedesetih godina čiji je iako u to vreme dete, svedok bio.

- Oživeo sam sećanja na život i trenutke iz tog vremena. U knjizi će čitaoci osim događaja koji su obeležili te godine a koji su nepoznati, moći da vide i nikada objavljene fotografije mog oca i njegovih prijatelja - kaže Mandić.

U ispovesti koju je ranije dao za Kurir Mandin sin ispričao je da mu se tog 15. januara 2000. u dva minuta srušio ceo svet. Opisao je tada da je za smrt oca i dvojice njegovih prijatelja saznao dok je bio na pripremama sa fudbalskom reprezentacijom u Lepenskom viru.

Aleksandar Mandić
foto: Privatna Arhiva

- Tog dana uništene su tri porodice, a bez očeva je ostalo petnaestoro dece! Oca su mi na pravdi boga ubili ljudi kojima je on pomagao. Bio je čovek kakav se jednom rađa, dao bih 20 godina života da mogu samo još jednom da ga zagrlim! - rekao je on tada.

Za ubistvo trojice prijatelja u beogradskom hotelu, kao direktni izvršilac osuđen je na 35 godina zatvora bivši policajac Dobrosav Gavrić koji u zatvoru u Johanezburgu čega odluku o izručenju Srbiji.

Kao saučesnici u zločinu osuđeni su na po 30 godina zatvora Milan Đuričić Miki, koji je tokom skrivanja u Južnoafričkoj Republici ubijen i Dragan Nikolić Gagi, jedini koji u zatvoru u Srbiji služi višedecenijsku kaznu.

(Kurir.rs/J. Spasić/Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja