POLICAJCI NAPADNUTI KOD KRUŠEVCA: Zatekli žurku sa živom muzikom, pa ih prisutni napali
Foto: S. U.

DVOJICA IZA REŠETAKA

POLICAJCI NAPADNUTI KOD KRUŠEVCA: Zatekli žurku sa živom muzikom, pa ih prisutni napali

Crna Hronika -

Policijska uprava Kruševac, povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama i laži da "Vulinova policija prekida čoveku krsnu slavu", ističe da su policijski službenici 14. janura posle ponoći u Novom Selu reagovali u skladu sa zakonom po prijavi građana za remećenje javnog reda.

Policija je reagovala po prijavi osobe koja se žalila da se iz kuće osumnjičenih D.R. i N.R. čuje glasana muzika i da pucaju iz pištolja. Nije bilo u pitanju obeležavanje krsne slave, već proslava srpske Nove godine.

Policija je po izlasku na lice mesta u kući, suprotno propisanim epidemiološkim merama, zatekla 12 osoba, od kojih su četvorica muzičari koji su svirali, i upozorila prisutne na remećenje javnog reda i mira. Tom prilikom, osumnjičeni D.R. i N.R. napali su dvojicu policijskih službenika i naneli im lake telesne povrede.

Policija je protiv te dvojice osumnjičenih, kojima je određeno zadržavanje do 48 sati, po nalogu nadležnog tužioca, podnela krivične prijave zbog postojanje osnova sumnje da su počinili krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti. Takođe, komunalna policija protiv osumnjičenih preduzela je mere po osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track