OSTALO JE PITANJE ZAŠTO: Meštani Rasna i dalje u neverici, Enedina su znali kao poštenog i vrednog čoveka iz ugledne porodice
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

nezapamćena ragedija

OSTALO JE PITANJE ZAŠTO: Meštani Rasna i dalje u neverici, Enedina su znali kao poštenog i vrednog čoveka iz ugledne porodice

Crna Hronika -

Bisera Šemović (30), njeni roditelji Fehim (64) i Šefka (60), koje je u subotu ujutru u selu Rasno ubio Enedin Turković (44), sahranjeni su na seoskom groblju u prisustvu velikog broja rođaka, prijatelja i komšija.

Meštani Rasna kažu da takvu tragediju ne pamte i da su i dalje u neverici zbog svega što se desilo tog kobnog jutra.

- U sekundi deca ostaše bez majke, nane i deda, siročići. Ostah ja bez brata i snahe, zamalo i bratanca. Zašto? Niko ne zna - kaže Ramiz, Biserin stric i Fehimov brat.

Nakon pola sata, petnaestak kilometara dalje, na groblju u selu Doliće sahranjen je i Enedin, koji je nakon krvavog pira u domu bivše supruge, tokom kojeg je teško ranio i njenog brata Bekima (35) i dvoje komšija, izvršio samoubistvo.

Sjenica, Rasno, pucnjava, Enedin Turković, Bisera Šemović, ubistvo, supruga, tast, tašta, Nemačka, dete
foto: Z. Š., Privatna Arhiva

U čudu su i dalje i njegovi poznanici. Niko ne zna šta ga je nateralo na takav zločin. O njemu govore kao o požrtvovanom radniku, poštenom i vrednom čoveku iz ugledne, domaćinske porodice.

O motivima se na Pešteru i dalje nagađa i niko pouzdano ne zna zbog čega je Enedin, sa pištoljem i nekoliko okvira municije, krenuo iz Dolića u Rasno gde su Šemovići proslavljali rođenje Bekimove bebe i spremali se da isprate Biseru za Nemačku.

Kada je stigao u dom bivše tazbine, Enedin je ispalio 11 hitaca, prvo je pucao u Bekima, teško ga ranio, a potom usmrtio Fehima, Biseru pa Šefku, dok je dvoje komšija, majka i sin, ranjeno slučajnim rikošetima.

Dok je sve to trajalo, Enedinova i Biserina deca su bila u susednoj sobi, igrajući se sa tek rođenom bebom i ujnom. Nakon toga su ih odveli u drugo selo, kako bi ih sklonili i zaštitili od svega što se desilo. Enedin je posle zločina pobegao u rodno Doliće gde se nekoliko sati skrivao od policije, a kada je otkriven i shvatio da neće moći da utekne, izvršio je samoubistvo.

(Kurir.rs/Večernje novosti, N.Kočović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track