MIKA ALEKSIĆ U KARANTINU CZ: Biće 14 dana u posebnim prostorijama, ima pravo na 2 posete mesečno i 2 paketa
Foto: Printscreen/RTS

Osumnjičeni za silovanje U pritvoru

MIKA ALEKSIĆ U KARANTINU CZ: Biće 14 dana u posebnim prostorijama, ima pravo na 2 posete mesečno i 2 paketa

Crna Hronika -

Nakon jučerašnjeg saslušanja, na kom je reditelju Miroslavu Miki Aleksiću (69) određen pritvor od 30 dana zbog silovanja i nedozvoljenih polnih radnji, on će boraviti u prostorijama predviđenim za karantin Centralnog zatvora.

Kako Kurir saznaje, Aleksić će u narednih 14 dana deliti ćeliju sa još trojicom ljudi, i to u delu zatvora koji služi kao karantin. U toku naredne dve nedelje će se proveravati da li je reditelj zaražen koronavirusom - da li ima temperaturu ili bilo kakve druge simptome, a ukoliko ih bude, odmah će mu biti pružena adekvatna zdravstvena nega.

U slučaju da Aleksić ne bude imao bilo kakve zdravstvene tegobe u periodu karantina, biće premešten u regularan zatvorski blok, gde će deliti ćeliju sa ostalim zatvorenicima i čekati presudu.

Izvor Kurira iz CZ kaže da Miroslav Aleksić najverovatnije neće biti sam u ćeliji, jer "nije takva praksa", a posle prelaska u jedan od pomenutih blokova radiće sve po pravilima, koja, između ostalog, predviđaju i šetnje u krugu zatvora u trajanju od maksimalno dva sata.

Ima pravo na dve posete mesečno i dva paketa.

(Kurir.rs/Maša Kostić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja