Najnovije vesti

DANAS SAM VIŠE TATA NEGO ADVOKAT: Otac Ive Ilinčić poštujući ćerkinu želju napustio Palatu pravde (FOTO)
Foto: Ana Paunković

oznati beogradski advokat

DANAS SAM VIŠE TATA NEGO ADVOKAT: Otac Ive Ilinčić poštujući ćerkinu želju napustio Palatu pravde (FOTO)

Crna Hronika

Iva Ilinčić je u 9 sati jutros u Viši sud stigla ruku pod ruku s ocem i advokatima

BEOGRAD - Po želji moje ćerke napustio sam sudnicu, kako bi se ona osećala komfornije dok daje izjavu rekao je advokat Srđan Ilinčić, otac mlade glumice Ive Ilinčić, koja danas u Višem javnom tužilaštvu daje izjavu o seksualnom zlostavljanju koje je, kako je prijavila, doživela od Miroslava Mike Aleksića.

Iva Ilinčić je u 9 sati jutros u Viši sud stigla ruku pod ruku s ocem i advokatima.

Srđan Ilinčić rekao je da je on u ovom slučaju i njen otac i advokat. Međutim, kako je sam rekao "danas je ipak malo više otac" i zbog toga je, na želju ćerke Ive, napustio sudnicu dok ona daje izjavu.

Iva je ispričala za list da je prvi put seksualno zlostavljana sa 17 godina. Usledio je period pauze do 18. godine, a onda se nastavilo.

- Nisam silovana, srećom nemam takvo iskustvo, ali jesam kontinuirano seksualno uznemiravana. Šest godina sam ćutala, negirala, nikom nisam govorila, bukvalno nikom. Bilo mi je jasno da je loše. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: ”Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće da me spremi za surovi svet reditelja, producenata”. Pravdala sam to, odbijala da prihvatim. Ignorisala sam. A onda sam priznala sebi, što je bio ogroman korak - ispričala je Iva za list.

O zlostavljanju u školi, kako je rekla, nije se pričalo, čak ni između drugarica.

1 / 15 Foto: Ana Paunković

- Trajale su pripreme za prijemni. Izlazila sam iz Mikine kancelarije... Pogled mi se susreo sa devojkom koja je ulazila u kancelariju. Znale smo obe, i ona šta sam ja prošla i ja šta nju čeka tamo, ali nismo pričale. Ona ni danas nije spremna - rekla je Iva Ilinčić.

Iva Ilinčić
foto: Ana Paunković

Nakon njihovih ispovesti policiji je još devojaka prijavilo je Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje. Aleksić je u ponedeljak saslušan u tužilaštvu i on je negirao krivicu. Određen mu je pritvor do 30 dana. Profesor glume osumnjičen je za osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...