AFERA TEŠKA 200 MILIONA EVRA! ADVOKAT NA KOG JE PUCANO U RESAVSKOJ VEĆ BIO META: Ovo nije prvi napad na Marka Vujoševića
Foto: Aleksandra Kocić, Printscreen

izbegao likvidaciju

AFERA TEŠKA 200 MILIONA EVRA! ADVOKAT NA KOG JE PUCANO U RESAVSKOJ VEĆ BIO META: Ovo nije prvi napad na Marka Vujoševića

Crna Hronika -

Ime advokata Marka Vujoševića, koji je po svemu sudeći bio meta napada u Resavskoj ulici, ispred svoje advokatske kancelarije, pominjano je prošle godine u aferi prevarantskih kol-centara u Srbiji i Bugarskoj, koji su državljane EU "ojadili" za minimum 200 miliona evra.

Advokatu Vujoševiću već je više puta prećeno, a 2019. je fizički napadnut u Resavskoj ulici. Zgrade i automobili u okolini njegove zgrade na Vračaru su bili izlepljeni uvredljivim i pretećim plakatima na njegov račun. On je tada to dovodio u vezu sa poslovima kol-centara. Pre tog napada, takođe je bio u centru pažnje, jer je s bivšim beogradskim urbanistom Milutinom Folićem radio na izgradnji zgrade u Sredačkoj, koju su stalno pratile kontroverze.

Na Vujoševića su u januaru prošle godine nasrnula petorica mladića i lakše ga povredili. Advokat je tada negirao da je pretučen, već da je prošlo do čarke oko parkinga.

– Parkirao sam auto, krenuo i nakon 20 metara metara se okrenuo jer sam zaboravio da zaključam. Tada sam video mladića kako se krije oko mojih kola. Vratio sam se i pitao ga u čemu je problem. Tada je došlo do koškanja – rekao je tada advokat.

Dakle, iza lažnih kol-centara su, prema dokazima nemačkih i austrijskih istražitelja stajali Izraelac Gal Barak (34) i Uve Lenhof. Barak je u Beču osuđen na četiri godine zatvora, pisao je BIRN. Njegov partner u poslu Lenhof nije dočekao presudu, jer je preminuo u zatvoru.

Postoj espekulacije da je motiv današnjeg napada navodna prevara, teška 10 miliona evra, što je Vujošević demantovao.

Kao mogući motiv napada mediji navode o veze sa Foreksom (Foreign Exchange Market, Forex ili FX), globalnim finansijskim tržištem koje omogućava jednostavnu kupovinu i prodaju stranih valuta. Predstavlja jedno od najvećih i najlikvidnijih finansijskih tržišta, na kojem učestvuju banke, centralne banke, finansijske institucije, vlade, korporacije, osiguravajuće kompanije, kao i individualni investitori. Međutim, iako je Foreks legalan, ne pridržavaju se svi njegovi brokeri slova zakona, tako da je ceo biznis prožet prevarama i uključuje „prljave igrače”. –

- Bavim se advokaturom, ne i Foreksom. Jesam u prošlosti zastupao klijente čije firme se bave Foreksom, ali ja se time ne bavim”, rekao nam je Vujošević, ustvrdivši da „naravno da nije tačno” da je pritom ikoga oštetio.

Da podsetimo danas je na advokata Vujoševića pucano je iz poštolja, a kako je rekao, telohranitelj mu je spasao život. Ranjeni telohranitelj Stegan Š. nalazi se u bolnici i nije životno ogrožen.

Kurir.rs/Blic/Objektiv

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track