Najnovije vesti

VELJI NEVOLJI SPREMALI SAČEKUŠU NA PUTU KA AERODROMU: Tajna služba saznala da se planira likvidacija vođe navijača Partizana
Foto: Zorana Jevtić

detalji istrage

VELJI NEVOLJI SPREMALI SAČEKUŠU NA PUTU KA AERODROMU: Tajna služba saznala da se planira likvidacija vođe navijača Partizana

Crna Hronika

Uprava policije Crne Gore u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom jutros je sprečila ubistvo vođe navijača Partizana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, koji se već nekoliko dana nalazi kod jednog od pripadnika kavačkog klana Radoja Zvicera, navode Vijesti.

Likvidacija je prema tim navodima trebalo da bude u Tivtu, ali je policija osujetila plan kriminalne grupe iz Kotora.

Policija i SDT trenutno proveravaju da li je na meti kriminalne grupe bio još neko osim Belivuka, koji je nameravao da se domogne Aerodoroma u Tivtu i da se ukrca na avion za Beograd.

- Za sada možemo da potvrdimo samo da je sprečena jedna likvidacija. Još radimo na tome u saradnji sa SDT-om - kazao je izvor Vijesti iz vrha Uprave policije.

Policija je privela više osoba, a u konsultacijama sa specijalnim državnim tužilaštvom znaće se kakva će biti kvalifikacija dela koja će im biti stavljena na teret.

Belivuk je u Crnu Goru došao prošle nedelje, a u ponedeljak ga je policija zaustavila u Kotoru jer je bio u društvu Radoja Zvicera i Beograđanina Marka Miljkovića.

- Obavljen je razgovor i izvršena je detaljna kontrola. Nije bilo osnova za zadržavanje ili lišavanje slobode - kazao je tada izvor iz vrha Uprave policije.

Sve vreme dok je Belivuk boravio u Crnoj Gori bio je "na oku" agentima tajne službe, ali i pripadnicima Specijalnog policijskog odeljenja koji su pratili njegovo kretanje i komunikaciju.

Na taj način došlo se i do podatka da se planira njegovo ubistvo.

Mediji su o Belivuku pisali 2016. godine kad je sa Darkom Ristićem napao direktora FK "Partizan" Miloša Vazuru i pripadnike njegovog obezbeđenja. 

Njemu je suđeno i zbog optužbi da je pomagao u ubistvu Vlastimira Miloševića u januaru 2017. godine, ali je nakon dokaznog postupka oslobođen.

Belivuk je više puta osuđivan i za nasilničko ponašanje, a bio je najbliži saradnik Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi koji je ubijen u oktobru 2016. godine u Beogradu.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...