Najnovije vesti

MILENA SNIMA SERIJU O MIKINOJ ŠKOLI STRAVE! Radulovićeva ekranizuje strahote koje je trpela od (M)UČITELJA! EKSKLUZIVNO!
Foto: Dado Đilas, Nemanja Nikolić

BOLNO ISKUSTVO

MILENA SNIMA SERIJU O MIKINOJ ŠKOLI STRAVE! Radulovićeva ekranizuje strahote koje je trpela od (M)UČITELJA! EKSKLUZIVNO!

Crna Hronika

Glumica Milena Radulović (25), koja je podnela krivičnu prijavu protiv učitelja glume Miroslava Mike Aleksića (69) za silovanje i seksualno uznemiravanje, odlučila je da o svom bolnom iskustvu snimi seriju, ekskluzivno otkriva Kurir!

Otkriće se i novi detalji

Mlada glumica je napisala scenario o svemu što je proživela u Aleksićevoj školi „Stvar srca“, a taj komad će se najverovatnije zvati „Učitelj“.

- Milena Radulović odlučila je da otkrije sve što je doživela od Aleksića. Sela je i napisala scenario i uskoro bi trebalo da krene snimanje serije. Radni naslov serije je „Učitelj“ i, po svemu sudeći, tako će se i zvati. Biće tu sve detaljno ispričano, otkriće se verovatno i neki novi detalji. Radulovićeva se za takav korak odlučila kako bi, pored ostalog, ohrabrila sve devojke koje trpe seksualno nasilje da to i prijave. Da nijedna više ne doživi ono što je ona preživela - otkriva izvor Kurira.

Podsetimo, Milena Radulović je prijavila policiji da je od svoje jedanaeste godine pohađala školu glume „Stvar srca“ u Beogradu, vlasnika Miroslava Aleksića. Kako je navodno ispričala, u oktobru 2012, kada je bila maloletna, dok je pohađala grupni čas, Aleksić ju je poljubio bez njenog pristanka.

- Kako je dalje rekla, do maja iduće godine na časovima je, koristeći kao opravdanje da je to iz pedagoških razloga i da se tako izaziva iskrena reakcija za buduću glumicu, Milenu dodirivao. Takođe, kako je ispričala, u maju, dok je imala individualni čas, Mika ju je naterao da imaju odnos protiv njene volje, što je ponovio početkom juna - kaže naš izvor iz istrage i dodaje da je mlada glumica u junu 2013. napustila školu glume i upisala FDU.

Sve se dešavalo u školi

- Jedna maloletna Aleksićeva učenica je navodno ispričala istražiteljima da od svoje 15 godine pohađa časove glume i da je u prostorijama škole, za vreme grupnog časa, Mika pozvao da dođe u njegovu kancelariju, gde su bili sami, a gde je komentarisao njen izgled, a zatim je dodirivao. Kako je rekla, to je prvo činio preko odeće, a potom ju je naterao da se skine - kaže sagovornik upoznat sa slučajem i dodaje da je poslednja žrtva seksualno zlostavljana krajem prošle godine.

Pošto su devojke prijavile slučaj policiji, pre devet dana je uhapšen Miroslav Aleksić. Njemu je nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, na kom je negirao krivicu, određen pritvor do 30 dana, te je prebačen u pritvor Centralnog zatvora.

Problem društva

Žene, niste same, prijavite nasilje!

Mlada glumica, koja je smogla snage i da javno govori o seksualnom zlostavljanju od strane svog učitelja, pozvala je i sve druge devojke i žene da se jave nadležnim institucijama i prijave napasnike. - Žene moraju da znaju da ne smeju da trpe! Važno je da žrtve znaju da mogu nekoga anonimno da prijave i da ta prijava ne zastareva. Neka se javi bilo koja žrtva Mike Aleksića u 35 godina, koliko ovo radi. Bilo koja žrtva - rekla je Milena Radulović u ispovesti za Nedeljnik. Ona je za Nedeljnik rekla i da „ovo nije samo njena priča i da je vreme da govorimo o toj traumi“. - Mene i te hrabre devojke je povezala ta teška trauma da progovorimo o jednom od najvećih problema našeg društva - seksualnom uznemiravanju, zlostavljanju i nasilju nad ženama. Želim da poručim svim ženama da nisu same - istakla je.

Iva Ilinčić
foto: ATA Images

Svedočile u tužilaštvu

I Iva Ilinčić govorila o zlostavljanju

Istragu protiv Aleksića vodi Više tužilaštvo u Beogradu, a već su počela saslušanja oštećenih devojaka. Prošle nedelje svoje iskaze pred tužiocem dale su Milena Radulović i Iva Ilinčić, kao i još jedna devojka. Milena je svedočila pet sati, dok je Iva govorila četiri sata. Po rečima njihovog zastupnika, advokata Jugoslava Tintora, one su detaljno i precizno govorile o svemu onome što im se dogodilo. Za razliku od Radulovićeve, koja je Aleksića prijavila za silovanje, Ilinčićeva je rekla da ona nije bila silovana, ali da jeste bila seksualno uznemiravana. - Iva je, kao i Milena, rekla da je prvi put zlostavljana sa 17 godina. Rekla je da u prvom trenutku nije verovala u ono što se dešavalo jer je Miku gledala kao drugog oca, ali i da je u nekom periodu života krivila sebe - podseća sagovornik.

EKSKUZIVNO U KURIRU SAZNAJTE sve o najnovijim dešavanjima u vezi sa krivičnom prijavom za silovanje, ali i ekranizaciji strahote kroz koje su devočice prolazile...

Ekipa Kurira

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...