DA LI SU UHAPŠENI CRNOGORCI POVEZANI SA TAMAROM ZVICER: Supruga vođe kavčana od ranije poznata policiji
Foto: detective-info.com.ua, Printscreen

rat klanova

DA LI SU UHAPŠENI CRNOGORCI POVEZANI SA TAMAROM ZVICER: Supruga vođe kavčana od ranije poznata policiji

Crna Hronika -

Opaka Tamara Zvicer, inače supruga Radoja Zvicer, navodnog vođe "kavačkog klana", ponovo je dospela u žižu javnost kada se pojavila vest o njenom hapšenju ili privođenju na Jahorini, dok su pored nje uhapšena još tri crnogorska državljanina.

Međutim kako je Kurir nezvanično saznao od dobro obaveštenog izvora, Tamara se trenutno nalazi na Jahorili sa svojom porodicom, ali ona nije ni hapšenja niti je privođena. Za sada se ne zna zbog čega su je mediji u BiH doveli u vezu sa hapšenjem škaljaraca na ovoj planini.

Pre nekoliko nedelja, upravo kod Tamara i njenog suprug Zvicera koji inače važi za jednog od ključnih ljudi ozloglašenog kavačkog klana u Crnoj Gori, Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja ali i Marko Miljković Mare boravili su kod njih na slavi Sveti Jovan.

Radoje Zvicer
foto: detective-info.com.ua

- Na Belivuka i Miljkovića je tokom njihove nedavne posete Crnoj Gori motrila Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB). Međutim, njih dvojica su imala zaštitu i logističku podršku jednog zaposlenog u ANB, a koji je inače sin doskorašnjeg visokog funkcionera te agencije. Upravo taj operativac ANB je i organizovao njihov dolazak u Crnu Goru, sve je pratio i brinuo o njihovoj sigurnosti dok su tamo. Reč je o čoveku protiv koga se već vodi više disciplinskih postupaka na poslu - otkrio je ranije izvor Kurira iz bezbednosnih krugova.

Marko Miljković, Veljko Belivuk, Velja Nevolja
foto: Zorana Jevtić, Ana Paunković

Podsetimo, policija u Istočnom Sarajevu, uhapsila je tri državljanina Crna Gora među kojima su navodno Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća. Kako od izvora bliskog istrazi saznaje i piše "Srpskainfo", policija je došla do informacija da se tri veoma opasne osobe nalaze u jednom hotelu na području Jahorine i proverama su te informacije potvrđene. Veoma brzo je organizovana akcija, posle koje je usledilo hapšenje pomenute trojke.

Sarajevo, policija, sarajevska policija, bosanska policija
foto: Klix.ba

Policija je zatim blokirala puteve na Jahorini i zaustavila je "golf 5" u kojem je bio Kršić i "golf 7" u kojem su se nalazili Roganović i Sjekloća.

- Zatim su oni i vozilo pretreseni, kao i apartman u jednom hotelu u kojem su boravili. Nakon pretresa svi su uhapšeni - ističe izvor "Srpskainfo".

Navodno su svi uhapšeni povezani sa škaljarski kriminalnim klanom, a policija trenutno proverava da li su oni na Jaorini boravili upravo zbog Tamare Zvicer.

Među uhapšenima navodno je najopasniji bio upravo Kršić, za kojim su u jednom trenutku bile raspisane čak tri crvene Interpolove poternice zbog razbojništva i drugih rivičnih dela u Srbiji i Visbadenu. Kako pišu mediji, Kršić je navodno i odslužio i više zatvornih kazni u raznim evropskim zemljama.

Jedan od uhapšenih bio je povezan sa Ristom Miljanovićem, visokorangiranim članom škaljarskog klana, a koji je ranije nestao. U ovoj akciji hapšenja Škaljaraca učestvovao je veliki broj policajaca, ali i onih koji su bili naoružani dugim cevima.

Ko je Tamara Zvicer?

Zvicerova supruga je već jednom bila direktno umešana u vatrene obračune sukobljenih klanova. Na nju je, kako se sumnja, šef škaljarskog klana Jovan Vukotić pre nekoliko godina pucao u Kotoru. Prema optužnici, njoj je Vukotić automobilom preprečio put u kotorskom naselju Dobrota i potom zapucao iz pištolja. Nije, međutim, pogodio ni Zvicer, niti automobil u kom se nalazila, već kola koja su bila parkirana nedaleko odatle. U trenutku pucnjave sa Vukotićem je u kolima bio njegov otac Veselin, dok je sa Zvicer bila njena maloletna ćerka, tvrdila crnogorska policija.

Tamara Zvicer, Jovan Vukotić
foto: Instagram, Privatna Arhiva

To nije bio jedini susret Zvicerove sa pripadnicima policije. Ona je 2019. godine pokrenula parnični postupak protiv kotorske policije u kojem je tražila da joj se vrate tehnički uređaji koji nisu bili predmet krivičnog postupka, a koji su oduzeti prilikom pretresa kuće Radoja Zvicera. Još tada, policija je njenog supruga označila kao vođu "kavačkog" klana.

Prošle godine u maju mesecu, kada su u Ukrajini napadači potegli pištolja na njenog supruga Radoja dok je džogirao, Tamara ga je odbranila tako što je izvukla pištolj i zapucala.Ona je istrčala iz stana kada je čula hice i zapucala na napadače koji su ispalili sedam hitaca na njenog supruga.

Ranije, tokom 2018. godine, Tamara se dovodila u ljubavnu vezu sa šefom obezbeđenja njenog supruga Aleksandra Đurišića. Prema tadašnjem pisanju medija, navodno postoje audio snimci koji dokazuju da supruga vođe "kavačkog klana" ima aferu sa Đurišićem.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track