Najnovije vesti

KOTOR POD OPSADOM: Policija sprečila ubistva kavčana i škaljaraca!
Foto: Privatna Arhiva, detective-info.com.ua

drama

KOTOR POD OPSADOM: Policija sprečila ubistva kavčana i škaljaraca!

Crna Hronika

Crnogorska policija u subotu je sprečila planirane likvidacije visokopozicioniranih članova kavačkog i škaljarskog klana, pa je zbog toga ceo Kotor bio pod opsadom, piše Dan.

Kako navodi ovaj list, policijski operativci došli su do informacija da se spremalo ubistvo.

Nastavak rata

- Policija je sprovela akciju na osnovu operativnih podataka i u nameri da utvrdi da li je posebno ugrožena bezbednost jednog od vođa klanova. Povod pojačane kontrole su i operativne informacije da je bilo provokacija između vođa zaraćenih klanova - piše Dan. Da podsetimo, u Kotoru se trenutno na slobodi nalazi Jovan Vukotić, označen kao vođa "škaljaraca", ali i Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan - navodne vođe "kavčana".

Jovan Vukotić
Jovan Vukotićfoto: Printscreen/ Instagram

- Izvršena je pojačana kontrola sumnjivih osoba u Kotoru, a primećen je veliki broj inspektora u civilu, policajaca i pripadnika specijalne policije - navodi Dan. - Policija je kontrolisala aktivnosti i kretanje bezbednosno interesantnih osoba koje se, prema policijskim evidencijama, povezuju sa "škaljarcima" i "kavčanima". Rat među klanovima traje već šest godina, a povod za sukob u nekad jedinstvenom kotorskom klanu je nestanak tovara kokaina u Valensiji. Tokom januara crnogorska policija i Specijalno tužilaštvo sprečili su likvidaciju Slobodana Kašćelana, ali i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su bili u poseti Zviceru, a uhapšeni su 4. februara u velikoj akciji srpske policije.

Četiri ubistva

- Nadležni su saopštili da su od početka godine sprečili čak četiri planirana ubistva iza kojih stoje sukobljeni kotorski klanovi. Uhapšeni su Momčilo Milić, Hasan Turković i Dušan Ivanović zbog planiranja ubistva Kašćelana i sumnje da su nabavili eksplozivnu napravu velike razorne moći koja je bila pripremljena za kačenje na krov vozila u pokretu - piše Dan. Kako je ispričao izvor Kurira, u subotu je u Kotoru na ulicama bilo mnogo policajaca. - Kola su zaustavljana, ljudi su izvođeni napolje. Proveravali su njihova dokumenta i pretresali vozila - kaže naš izvor.

Kurir.rs/E .K./ Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...