03:36

POTRESNE SCENE NA MESTU GDE JE JOVAN (18) NAĐEN MRTAV: Majka se slomila pa pala na zemlju

planira i da osnuje fondaciju u ime svog nastradalog sina

NIJE ZNAO DA SE POSVAĐA, DA MRZI, BIO JE LJUBAV: Nišlije u grobnoj tišini slušale reči Jovanove majke slomljene od tuge KURIR TV

Crna Hronika -

Video može biti uznemirujući za osetljive osobe

Građani Niša odazvali su se pozivu porodice tragično nastradalog Jovana Veselinovića (18) da mu na mestu gde je nađeno njegovo telo odaju počast.

Brojne Nišlije dolaze i ostavljaju cveće i sveće, i da se pomole za Jovana.

Jovan Veselinovic
foto: Kurir/M.S.

Majka Milica se, od tuge i bola slomila pa je pala na zemlju. Ona je rekla da planira i da osnuje fondaciju u ime svog nastradalog sina.

- Dete nije bicikl, pa ako dođe, dođe, naći ćete ga kat-tad da ga sahranite. Ja nažalost nisam prva, a ni poslednja, ali nadajmo se da će ovakvih stvari biti što manje. U životu nisam smela da zamišljam ništa strašnije od ovoga. Svako ko zna mog Jocu može da vam kaže kakvo je to dete bilo. Nije znao da se posvađa, da mrzi, bio je ljubav. Svirao je, slikao. Spasavao je pse i mačke. Imam jednu molbu za Jovanovu dušu. Zaklela sam se dok sam živa da se u njegovo ime osnuje fondacija za pomoć deci i sve što mogu da uradim da pomognem da se spase nečiji život je dan duže da Jovan živi - rekla je Milica.

Ona je zamolila sve da za dušu njenog sina pomognu nekome, spasu neku životinju, da učine bilo koje dobro delo, jer je on to stalno radio.

- S njim je bio samo smeh i radost i ljubav. On nije umro, uvek će da živi!

Jovan Veselinovic
foto: Printscreen/Facebook/CVET ZA JOVANA

Podsetimo, Jovan Veselinović, maturant Umetničke škole u Nišu, nestao je 17. februara oko 23 časa na Bulevaru Nemanjića, dok se od druga vraćao kući. Tada se ceo Niš digao na noge da njegovoj majci Milici pomogne u potrazi za Jovanom.

Posle četvorodnevne potrage njegovo telo nađeno je 21. februara na napuštenom gradilištu zgrade u Ulici Branka Krsmanovića. Tačan uzrok smrti još nije utvrđen, a prema prvim informacijama smrt je nastupila usled pada sa visine. Ipak, zasad se ne isključuje nijedan scenario.

Naime, kako je njegova majka rekla, policija joj je saopštila da je Jovan nastradao pod nerazjašnjenim okolnostima.

Više javno tužilaštvo u Nišu naložilo je više istražnih radnji i prikupljanja dokaza kako bi se rasvetlio tragični događaj koji je potresao ne samo Niš, već i celu Srbiju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja