SAD SI MI DUŽAN: Jezive poslednje reči Marjana koji je svirepo ubio devojku na pumpi u Vranju POZDRAVITE MI BRATA
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

detalji policijske akcije

SAD SI MI DUŽAN: Jezive poslednje reči Marjana koji je svirepo ubio devojku na pumpi u Vranju POZDRAVITE MI BRATA

Crna Hronika -

Marjan Stamenković (47), nakon što je pobegao posle ubistva Sare Asanović (27), na nišanu je držao jednog od vodećih ljudi vranjske policije i ispalio je metak iznad njegove glave. Pre nego što je pucao sebi u glavu, poručio mu je da mu je dužan i da mu pozdravi brata.

Po završenoj policijskoj akciji i samoubistvu Stamenkovića, policija je izvršila pretres mesta gde je stanovao i tada su otkrivene brojne ukradene stvari. Takođe, proverom je utvrđeno da je pištolj, koji je koristio, ukraden 2018. godine.

- Kod Stamenkovića je pronađeno i više od 20 metaka, a proverom je utvrđeno da je pištolj ukraden. Kad je urađeno preklapanje, njegovi izlasci iz zatvora poklopili su se sa prijavama za krađu. Sumnja se da je tokom jednog od dopusta ukrao oružje. Zanimljivo je što je Vranje u to vreme potresala serija čudnih krađa, a sada su te stvari pronađene kod Stamenkovića. U pitanju su motorne testere, brusilice, bušilice i drugi alati. Za Stamenkovića nisu postojali podaci da je sklon krađama, ali jesu da je nasilan prema ženama koje ga odbiju. Još nije jasno da li je umislio da se između njega i Sare nešto dešava - objašnjava izvor iz istrage.

Interesantno je i to što je 20. februara Stamenković seo za sto za kojim je bila Asanović sa poznanikom. Prema snimcima sigurnosnih kamera, na benzinskoj pumpi kod glavne autobuske stanice zajedno su gledali nešto na mobilnom telefonu, a onda je Stamenković ustao, odmaknuo se, potegao pištolj i hladnokrvno pucao samo u Saru, ostavivši njenog poznanika u životu.

Krvav životni put

Stamenković je dva puta bio u zatvoru, jednom zbog ubistva, a drugi put zbog ubistva u pokušaju. Proglašen je smanjeno uračunljivim. Marjan je 1998. u Vranju zadavio devojku A.T, a potera za njim je tada trajala dve nedelje.

Godine 2006. pokušao je sa četiri uboda nožem da ubije devojku H.T. iz Vranja, ali je srećom preživela. Tokom policijske potrage je ranjen, ali je uhvaćen tek nakon pet dana skrivanja.

Potom je pobegao i skrivao se do ponedeljka kad je lociran u jednoj šupi.

- Koliko je situacija bila ozbiljna govori i činjenica da je ceo vrh vranjske policije učestvovao u akciji njegovog hapšenja tokom koje se jedan od načelnika našao na njegovom nišanu. Kako bi pokazao da može da ga ubije Stamenković je pucao iznad njega i povikao: "Sada si mi dužan!". U tom trenutku načelnik ga je pozivao da se preda, ali Stamenković je samo kratko uzvratio: "Pozdravite mi brata!", a potom se ubio. Poruka se odnosila na njegovog polubrata, bivšeg inspektora, koga je Stamenković optuživao da nije želeo da mu pomogne - dodao je izvor iz istrage.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track