OTKRIVAMO KO SU AKTERI BRUTALNE TUČE U KRAGUJEVCU: Pripadnici poznate kriminalne grupe napali mladića, ali on im nije ostao dužan
Foto: Adria Media TV

građani uznemireni

OTKRIVAMO KO SU AKTERI BRUTALNE TUČE U KRAGUJEVCU: Pripadnici poznate kriminalne grupe napali mladića, ali on im nije ostao dužan

Crna Hronika -

Snimak tuče pripadnika kriminalne grupe „Volpeovci“ – uznemirio je ovdašnju javnost. Ujedno se snimak sagledava i sa aspekta aktuelnih dešavanja u kragujevačkom Sudu

Bezbednosne službe preispituju okolnosti pod kojima su uhapšeni i optuženi za trgovinu 700 kilograma droge- pušteni da se do pravosnažnosti odluke brane sa slobode. Sa druge strane, i krivična prijava za ovu tuču odbačena je od strane Osnovnog javnog tužilaštva.

Kragujevac
foto: screenshot

Na snimku su Nikola Prokić, jedan od vođa kriminalne grupe, koja je u žižu srpske javnosti bila kada je u istoimenoj diskoteci „Volpe“ iskasapljen mladi kragujevački bokser Jovica Lešnjak (24). On na snimku udara čoveka, javlja portal ucentar.rs.

Na Prokića je pucano početkom aprila prošle godine, kada je lakše ranjen. Metak ga je bukvalno samo okrznuo. Za ovu pucnjavu uhapšen je Andrija Jevremović (26), najbolji drug ubijenog MMA borca Radoša Joksimovića.

02:34

POJAVIO SE DRAMATIČAN SNIMAK TUČE SA ULICA KRAGUJEVCA: Poznata kriminalna grupa napada mladića, a on im UZVRAĆA (VIDEO)

Prijatelji pokojnog Radoša sumnjaju da je u njegovu likvidaciju umešana i ova kriminalna grupa, mada je za ubistvo na 16 godina zatvora osuđen Aleksa Miloradović (24) iz Kragujevca.

Prokić je izjavio „da nije video ko je pucao na njega“, dok je Jevremović porekao „bilo kakvu umešanost u pucnjavu“.

Kragujevac
foto: screenshot

Na Marka Božovića (32) koji je takođe na snimku vodi se pomenuta diskoteka „Volpe“. On i njegov brat Božidar uhapšeni su neposredno po kasapljenju boksera Lešnjaka. Marko u ovdašnjim krugovima slovi praktično za „menadžera“ kriminalne grupe.

Ilija Nedeljković osuđivani kriminalac sebe predstavlja kao „humanitarca“ koji je „suštinski promenio način života“.

-Imam trideset i par godina. Od toga više od deset na robiji. Robijao sam samo zbog fizičkog obračuna sa ljudima. Nikada zbog sebe, uvek za druge. Nikada ništa nisam ukrao. Ne dao Bog da sam bio u priči trgovine drogom. Sam bih sebi presudio. U Boga verujem, u Njega se uzdam- pričao je za portal Nedeljković.

Kragujevac
foto: screenshot

Neposredno posle toga zadobio je ubodnu ranu u Glavnoj ulici u Kragujevcu. U poseldnje vreme viđan je često u društvu „volpeovaca“, a njegova uloga u ovom klanu je za sada- nedefinisana. Četvrti čovek koji se vidi na snimku je izvesni Miki. On nema značajniju ulogu u kriminalnoj grupi. Napadnuti umalo ubio čoveka, robijao pet godina!

Napadnuti na snimku Davor Denćić (31) uhapšen je u pre nešto više od godinu dana zbog krivičnog dela pokušaj ubistva, jer je u prodavnici u Ulici Drage Todorović u Kragujevcu poznaniku Nemanji Nikoliću (26) zario nož u grudi. Incident se dogodio u noći između nedelje i ponedeljka, u ulici gde živi osumnjičeni.

Kragujevac
foto: screenshot

Vesna Perović, zamenik Višeg javnog tužioca, rekla je da je da se ranjavanje “ dogodilo u prodavnici kod petlje „Zvezda“.

-Oni su se sreli u radnji. Ranije su bili drugari, pa su se tokom poslednjih godinu dana posvađali. Davor ga je potom ubo nožem. Ranije je osuđen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i bio je u zatvoru pet godina“, kaže Vesna Perović.

Lekari su jedva spasili život Nemanje N., jer mu je jednim udarcem nožem probijeno plućno krilo, a sečivo je prošlo tik kraj srca.

Kurir.rs/ucentar.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja