VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA PAO ZBOG DEVOJKE: Na njen poziv specijalci UPALI U ŠTEK STAN Šobića! ODUZETO MU JE SVIH 6 AUTOMOBILA
Foto: Saša Pavlić, Privatna Arhiva

hapšenje

VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA PAO ZBOG DEVOJKE: Na njen poziv specijalci UPALI U ŠTEK STAN Šobića! ODUZETO MU JE SVIH 6 AUTOMOBILA

Crna Hronika -

Beogradska policija uhapsila je juče Damjana Šobića, vođu Alkatraza, jedne od navijačkih grupa Partizana, a prilikom pretresa stana u kom je zatečen nađen je pištolj sa 13 metaka, dok su u garaži nađeni blindirani automobili s blinkerima.

policija pregledala kola
policija pregledala kolafoto: Zorana Jevtić

Kako nezvanično saznajemo, Šobića je policiji prijavila devojka, koja je navodno tvrdila da je on maltretira.

- Sumnja se da se vođa Alkatraza u četvrtak uveče posvađao s devojkom i da je nasrnuo na nju, zbog čega je ona pozvala policiju. Rekla je da se boji jer Šobić u stanu ima i oružje - kaže naš izvor iz istrage. Jake policijske snage upale su u stan, za koji se sumnja da je jedan od štek stanova osumnjičenog navijača.

oduzeta kola
oduzeta kolafoto: Zorana Jevtić

- Policajci sa fantomkama su razvalili vrata jer Šobić nije želeo da otvori i, nakon što su mu stavili lisice, detaljno su pretresli čitav prostor.

Na sakrivenom mestu u stanu nađen je pištolj sa mecima, kao i nekoliko majica sa natpisom "Alkatraz", baklje, panciri i drugi navijački rekviziti - kaže izvor i dodaje da je u garaži zgrade na Paliluli nađeno i šest automobila za koje se sumnja da ih je koristio uhapšeni vođa navijača.

policija hapsi Šobića
policija hapsi Šobićafoto: MUP Srbije

- Sva vozila su mu oduzeta. Na jednoj "škodi" su bili policijski blinkeri, a "audi" i BMW su blindirana vozila. Inspektori su juče, obučeni u skafandere, detaljno pretresli sve automobile, a potom je došlo vozilo "Parking servisa", pa su kola odneta u policiju - objašnjava sagovornik.

U ratu sa Principima Belivuk ga zvao cinkarošem

Navijačka grupa Alkatraz navodno je u sukobu sa navijačkom grupom Principi, koju je predvodio nedavno uhapšeni Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja. - Grupa Velje Nevolje proterala je sve druge navijačke frakcije sa južne tribine, pa tako i Alkatraz, sa kojim su se više puta sukobljavali. Priča se i da je Belivuk na tribini otvoreno prozivao Damjana Šobića, nazivajući ga cinkarošem - kaže naš izvor i dodaje da je posle hapšenja Belivuka i njegove ekipe odmah počelo da se šuška u navijačkim krugovima o tome ko bi mogao da preuzme vođstvo na južnoj tribini. - Neki su videli upravo Damjana Šobića kao jednog od kandidata za to - kaže izvor.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, a sumnjiči se za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja. Podsetimo, Damjan Šobić poznat je policiji i nekoliko puta je hapšen. On je 2017. bio osuđen na godinu i po dana zatvora zbog nelegalnog nošenja oružja nakon što je policija kod njega pronašla pištolj "glok" sa 12 metaka.

Pobegao na Kosovo

- I pre toga je bio pod lupom policije. Učestvovao je u neredima na utakmici OFK Beograd 2008, zbog čega je pokrenuta istraga, a on je navodno pobegao iz zemlje. Tri godine kasnije za njim je raspisana poternica, a uhapšen je na Kosovu 2012. Navodno, priveden je nakon sukoba s pripadnicima kosovske policije u civilu u jednom kafiću. Kada su došli u njegov stan, potegao je oružje, pa je zbog toga i uhapšen - podseća izvor.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira/ Foto Zorana Jevtić, Saša Pavlić, privatna arhiva, MUP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track