POJAVIO SE SNIMAK UBISTVA IVANA (22) U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Vidi se svaki jezivi detalj, ali motiv napadača je i dalje NEJASAN
Foto: Privatna Arhiva, Kurir/Jelena Rafailović

porodica čeka odgovore

POJAVIO SE SNIMAK UBISTVA IVANA (22) U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Vidi se svaki jezivi detalj, ali motiv napadača je i dalje NEJASAN

Crna Hronika -

Suđenje za ubistvo Ivana Trifunovića (22) privodi se kraju jer je tužilaštvo prema nezvaničnim informacijama došlo do snimka koji potvrđuje da ga je ubio osumnjičeni Damir Ibrahoimović (20), njegov najbolji drug.

Pred Višim javnim tuzilaštvom u Beogradu 5. i 19. februara saslušani su otac ubijenog Ivana i svedoci koji su bili prisutni na novogodišnjoj proslavi koja je prethodila tragičnom događaju. Trenutno se čeka medicinsko veštačenje na osnovu obdukcionog nalaza.

Iako taj ključni dokaz još nije iznet na sudu, u tužilaštvo je prema još nepotvrđenim informacijama stigao snimak sigurnosnih kamera sa jednog od objekata u blizini mesta gde se dogodilo ubistvo.

Na snimku se navodno vidi kako Ibrahimović nožem ubada u srce nesrećnog mladića, zatim odlazi, a posle nekog vremena se vraća na mesto zločina.

I nakon saznanja ko je ubica, događaj će ostati misterija, jer niko ne zna motiv zbog kojeg se odlučio da to učini i ubije druga sa kojim nikada nije bio u svađi i sa kojim je bio nerazdvojan.

- Porodica želi od suda i tužilaštva da sazna pravu istinu o učiniocu tog krivičnog dela i motiv za njegovo ubistvo. Ukoliko se dokaze krivica osumnjičenog, za šta tuzilaštvo ima nesumnjive dokaze, nejasan je motiv s obzirom na to da su bili najbolji drugovi od najranijeg detinjstva. Nikad se nisu svađali. Čak su i to veče na proslavi bili u odličnim odnosima i dobrom raspoloženju - izjavila je advokat porodice nastradalog mladića Slavka Babić.

Ivan Trifunović, Novi Beograd, ubistvo
foto: Kurir/J. Rafailović

Porodica, prema njenim rečima, još ne može da se oporavi od šoka i pomiri sa onim što se desilo, posebno jer se radi o "vrednom i poštenom momku koji nikome nikad ništa loše nije uradio".

Za ovo krivično delo predviđena minimalna kazna zatvora je 10 godina dok je maksimalna kazna doživotna robija.

Ubistvo se dogodilo u noći između 13. i 14. januara, nakon što su se Ivan i Damir vratili sa novogodišnje proslave na kojoj su bili zajedno, samo nekoliko stotina metara od stana u kome je ubijeni živeo sa porodicom.

Kad je otac nesrećnog mladića izašao ispred zgrade zatekao je sina krvavog kako leži na betonu, a pored njega je bio Damir koji ga je hrabrio da izdrži.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track