VELJINA EKIPA REKETIRA I IZA REŠETAKA: Članovi Belivukovog klana OTIMAJU pritvorenicima hranu, odeću i lekove!
Foto: Zorana Jevtić, Nebojša Mandić

prave haos i u cz

VELJINA EKIPA REKETIRA I IZA REŠETAKA: Članovi Belivukovog klana OTIMAJU pritvorenicima hranu, odeću i lekove!

Crna Hronika -

Uhapšeni pripadnici grupe Veljka Belivuka traže od cimera razne „usluge“, niko ne sme da ih odbije

Nekoliko članova organizovane kriminalne grupe, koju je, kako se sumnja, predvodio Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, od hapšenja se nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru u Bačvanskoj ulici u Beogradu. Kako nezvanično saznajemo, njihov dolazak u CZ uneo je paniku i strah među ostalim pritvorenicima.

Plaćaju im i kantinu

Kako kaže izvor Kurira upoznat sa slučajem, Veljini momci navodno nikoga fizički ne maltretiraju, ali svojim cimerima traže razne „usluge“, koje oni ne smeju da odbiju.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja
foto: AP/ Darko Vojinović

- Njih četvorica-petorica su u CZ, a neki pritvorenici, koji su s njima u kontaktu, žalili su se svojoj rodbini prilikom poseta „da ih Veljini momci maltene reketiraju“. Naime, navodno im traže cigarete, lekove, obuću i garderobu, a niko ne sme da ih odbije, jer prate vesti o njima i nije im svejedno - kaže naš izvor i dodaje:

- Jedan pritvorenik je morao od svoje porodice da traži da mu dostave patike, jer je jedan osumnjičeni pripadnik Belivukovog klana to tražio od njega. Takođe, sve što pojedini dobiju u paketima, bilo da je reč o hrani, priboru za higijenu ili odeći, oni im uzmu. Njihov bezobrazluk ide do te mere da im iz kantine naručuju šta žele. Pritvorenici, šta će, sve im daju bez pogovora.

Izvor Kurira kaže i da su pojedini tražili od svojih cimera da traže terapiju na svoje ime, koju su potom davali njima.

zatvor
foto: Nebojša Mandić

- U zatvorima je uvek vladalo pravilo jačeg, to nije ništa novo. Međutim, atmosfera u CZ je prilično napeta. Njima su tamo dostupne novine, gledaju i TV. Svi su videli za šta se tereti klan Veljka Belivuka i niko ne sme da im se suprotstavi, bukvalno im ispunjavaju želje. Oni čak i ne koriste silu, nisu nasilni, a za tim nema ni potrebe, jer pritvorenici iz straha rade sve što oni od njih traže. Iako nikoga ne biju, zaveli su jednu vrstu terora - kaže izvor.

Zloglasna grupa

Velja Nevolja sumnjiči se da je 2019. organizovao kriminalnu grupu Principi. Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković i još 20 osumnjičenih pripadnika njihove zloglasne grupe uhapšeni su 4. februara, a na saslušanju branili su se ćutanjem.

Zašto ih se plaše

SUMNJIČE SE ZA BRUTALNE ZLOČINE

Ubistva, iznude i otmice su krivična dela za koja se Belivukova grupa sumnjiči.

Pripadnici ove kriminalne grupacije, koju po brutalnosti upoređuju sa nekadašnjim zemunskim klanom, sumnjiče se za brutalne likvidacije, a jedan od osnovnih principa je „nema tela, nema dela“. Zbog nedostatka materijalnih dokaza u mnogobrojnim svirepim ubistvima za koja se terete, ova grupa postala je jedna od najopasnijih u Srbiji i regionu.

Članovi grupe Velje Nevolje imali su surov „sistem rada“ kada bi im se neko zamerio - žrtvu bi preko prijatelja namamili na sastanak, a onda bi je sproveli na tajnu lokaciju, gde bi joj se izgubio svaki trag. Tokom akcije, policijski službenici pretresli su oko 30 lokacija i štekova gde su osumnjičeni odvodili žrtve i sakrivali oružje i novac. Ova grupe zasad se dovodi u vezu sa 13 nestalih osoba, kojima se u toku prošle godine izgubio svaki trag.

Kurir/Ekipa Kurira/Foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja