SRBIN SE OD FRANCUSKE POLICIJE SKRIVAO ISPOD PODA U STANU: Za njim bila raspisana međunarodna poternica, tražili ga zbog krađa
Foto: Profimedia

lopov je dolijao

SRBIN SE OD FRANCUSKE POLICIJE SKRIVAO ISPOD PODA U STANU: Za njim bila raspisana međunarodna poternica, tražili ga zbog krađa

Crna Hronika -

Francuska policija uhapsila je srpskog državljanina (51) koji se skrivao ispod poda u svom stanu u oblasti Mozel, na granici s Nemačkom. Za Srbinom je bila raspisana međunarodna poternica jer su ga švajcarske vlasti tražile zbog niza provala u njihovoj zemlji, pišu francuski mediji.

Švajcarska je našeg državljanina tražila godinu dana.

- Švajcarska policija je u novembru 2020. upozorila francuske kolege da se begunac za kojim se traga zbog brojnih provala krije na njihovoj teritoriji. Francuska policija tada je pokušala da locira begunca na svom tlu. Srbin je bio dovitljiv i često je menjao boravište - pišu francuski mediji i dodaju:

- Koristio je i lažne identitete pomoću kojih se slobodno kretao, čak je i putovao po Nemačkoj i Luksemburgu.

Policija je dobila ovlašćenje da ga prisluškuje i prati, a nedavno je uspela da ga locira. Inspektori su bili sigurni da živi u jednoj seoskoj kućici istočno od grada Meca i vrlo blizu granice s Nemačkom.

- Kuća je nekoliko dana bila pod prismotrom i Srbin je lociran. Nakon što je jednog dana ušao u kuću, policija je krenula za njim. Međutim, kad su upali u stan, Srbina nije bilo - kaže izvor iz francuskih medija i dodaje:

- Nakon detaljnog pretresa policajac je otkrio da se u spavaćoj sobi ispod poda krije malo skrovište, u kojem je begunac i pronađen.

Srbin je odmah uhapšen i biće u francuskom pritvoru sve dok ga ne isporuče Švajcarskoj.

(Kurir.rs/B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track