Najnovije vesti

ELEZU POZLILO, IZRUČEN BIH POSLE NEKOLIKO SATI ZAKAŠNJENJA: Trebalo je da stigne na sarajevski aerodrom još u 15.30 (VIDEO)
Foto: Avaz.ba

izručenje

ELEZU POZLILO, IZRUČEN BIH POSLE NEKOLIKO SATI ZAKAŠNJENJA: Trebalo je da stigne na sarajevski aerodrom još u 15.30 (VIDEO)

Crna Hronika
18:14h

Darko Elez izručen je organima BiH nekoliko sati posle planiranog termina jer mu je pozlilo pre nego što je krenuo za Sarajevo, saznaje Kurir.

Srbija je danas trebalo da izruči Darka Eleza BiH, potvrdila je glavni tužilac BiH Gordana Tadić na sednici Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH.

Elez na sarajevski aerodrom trebalo da sleti u 15.30 časova. 

Ministarka pravde Srbije Maja Popović saglasila se sa izručenjem Darka Eleza Bosni i Hercegovini, koja ga traži zbog sumnje da je izvršio niz krivičnih dela na njenoj teritoriji, rečeno je u Ministarstvu pravde.

hapšenje, D.E., Darko Elez
foto: MUP Srbije

On će danas helikopterom biti dovezen na aerodrom. Prema pisanju medija stotinu policajaca obezbeđuje izručenje kriminalnca Darka Eleza.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu je polovinom februara pravosnažno odlučio da su ispunjeni uslovi za izručenje Eleza BiH, koja ga traži zbog niza krivičnih dela organizovanog kriminala. Srpsko pravosuđe odobrilo je danas izručenje Darka Eleza Bosni i Hercegovini koji je uhapšen krajem decembra prošle godine u beogradskom naselju Batajnica.

Sud je odbio žalbu Elezovog advokata i potvrdio rešenje Višeg suda u Beogradu iz januara, kojim je utvrđeno da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje zbog niza teških krivičnih dela organizovanog kriminala izvršenih 2015, 2017, 2018. i 2019. godine.

Izručenjem Darka Eleza u BiH očekuje se da budu rešene dve veoma brutalne likvidacije na području Istočnog Sarajeva, te veći broj iznuda koje su proteklih godina počinjene na području Republike Srpske.

Elez se nalazi u ekstradicionom pritvoru od hapšenja u decembru u Beogradu, gdje živi i radi duži niz godina, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična dela.

Inače, Elez se sumnjiči za likvidacije Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića, koji su ubijeni u Lukavici.

(Kurir.rs/ATV, FOTO: Avaz)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...