Najnovije vesti

NA HORGOŠ STIGAO AUTO IZ NEMAČKE Mladići (20) rekli da nemaju ništa da prijave, a carinici pretresom otkrili sve ŠTA SU KRILI FOTO
Foto: Carina Srbije

sprečen pokušaj krijumčarenja

NA HORGOŠ STIGAO AUTO IZ NEMAČKE Mladići (20) rekli da nemaju ništa da prijave, a carinici pretresom otkrili sve ŠTA SU KRILI FOTO

Crna Hronika

Slučaj zaplene koji se dogodio rano jutros na prelazu Horgoš posebno je privukao pažnju carinicima.

Naime, reč je o sumi od više od 53.000 evra, a novac je bio sakriven u prostoru menjača i fabričkoj šupljini prtljažnika.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao "audi" nemačke registracije, kojim su ka Turskoj putovala dvojica 20-godišnjih državljana Nemačke turskog porekla.

carina, zaplena
foto: Carina Srbije

Prilikom uobičajene konverzacije sa carinicima obojica su rekla da nemaju ništa za prijavljivanje. Da to ne stoji, ispostavilo se već na početku detaljnog pregleda automobila, kada je u prostoru iza zaštitne plastike menjača pronađeno 20.000 evra.

Potom je sakriveni novac pronađen i u prtljažnom prostoru i to ispod police u fabričkoj šupljini, gde se nalazilo još 33.050 evra. Krijumčarene devize su zajedno sa putnicima i automobilom preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

Zaplene deviza su gotovo svakodnevna pojava na našim graničnim prelazima, uprkos manjoj fluktuaciji putnika i stalnim apelima Uprave carina da se gotovina iznad 10.000 evra mora prijaviti, kao i u bilo kojoj od država EU, odakle dolazi najveći broj putnika, koji to, iz samo njima znanih razloga, ne čine.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...