NA HORGOŠ STIGAO AUTO IZ NEMAČKE Mladići (20) rekli da nemaju ništa da prijave, a carinici pretresom otkrili sve ŠTA SU KRILI FOTO
Foto: Carina Srbije

sprečen pokušaj krijumčarenja

NA HORGOŠ STIGAO AUTO IZ NEMAČKE Mladići (20) rekli da nemaju ništa da prijave, a carinici pretresom otkrili sve ŠTA SU KRILI FOTO

Crna Hronika -

Slučaj zaplene koji se dogodio rano jutros na prelazu Horgoš posebno je privukao pažnju carinicima.

Naime, reč je o sumi od više od 53.000 evra, a novac je bio sakriven u prostoru menjača i fabričkoj šupljini prtljažnika.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao "audi" nemačke registracije, kojim su ka Turskoj putovala dvojica 20-godišnjih državljana Nemačke turskog porekla.

carina, zaplena
foto: Carina Srbije

Prilikom uobičajene konverzacije sa carinicima obojica su rekla da nemaju ništa za prijavljivanje. Da to ne stoji, ispostavilo se već na početku detaljnog pregleda automobila, kada je u prostoru iza zaštitne plastike menjača pronađeno 20.000 evra.

Potom je sakriveni novac pronađen i u prtljažnom prostoru i to ispod police u fabričkoj šupljini, gde se nalazilo još 33.050 evra. Krijumčarene devize su zajedno sa putnicima i automobilom preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

Zaplene deviza su gotovo svakodnevna pojava na našim graničnim prelazima, uprkos manjoj fluktuaciji putnika i stalnim apelima Uprave carina da se gotovina iznad 10.000 evra mora prijaviti, kao i u bilo kojoj od država EU, odakle dolazi najveći broj putnika, koji to, iz samo njima znanih razloga, ne čine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track