KURIR SAZNAJE: Nasmejani ubica Čaba Der osuđen na doživotnu robiju
Foto: Printscreen

prvostepena presuda

KURIR SAZNAJE: Nasmejani ubica Čaba Der osuđen na doživotnu robiju

Crna Hronika -

Plaćeni ubica Čaba Der (40), prema nezvaničnim saznanjima Kurira, pred sudom u Budimpešti osuđen je na doživotnu robiju.

Prvostepena presuda je objavljena u sredu, a Čeba Der prema mađarskom zakonu uslovni otpust može da traži posle 40 godina.

Sud je osudio Mađara iz Srbije na prvostepeni doživotni zatvor zbog dva ubistva. Čaba Der je osuđen za ubistvo jednog Hrvata u julu 2018. godineu kafiću u Amsterdamu i mađarskog biznismena u Budimpešti u septembru iste godine.

Ta egzekucije nisu jedine za koje je Čaba Der okrivljen. Sumnja se da je pokušao da ubije i vođu takozvanog rakovičkog klana Nebojšu Stojkovića u Barseloni 28. avgusta 2017. godine. Stojković je pogođen sa nekoliko hitaca, ali je uspeo da preživi. Istražitelji smatraju da je ubistvo Beograđanina naručio kavački klan.

Nasmejani ubica

Taj klan je navodno Čabu Dera angažovao i za ubistvo u Beogradu početkom 2019. godine.

Meta je navodno bio nekadašnji član međunarodne bande Pink panteri Aleksandar Šarac, ali je Čaba Der greškom pucao u jednog od njegovih rođaka Nebojšu Markovića.

Žrtva je pokušavala da stavi dečija kolica u svoj automobil kad je Čaba Der izašao iz automobila, pogledao ga u oči, nasmešio mu se i ispalio u njega nekoliko metaka.

Aleksandar Šarac je ubijen na parkingu tržnog centra u Beogradu prošlog oktobra. Proces za ubistvo Markovića odvija se inače pred sudom u Srbiji.

Tužilaštvo je tražilo doživotni zatvor za Čabu Dera i da ga sud izuzme iz mogućnosti uslovnog otpusta. Prvostepena presuda nije konačna, a na nju je branilac Čabe Dera već uložio žalbu.

(Kurir.rs/balk.hu)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track