RASPLET FILMSKE OTMICE U LEŠTANIMA Žrtva Mladenovski tvrdi da je 21 dan bio zatočen u stanu, počinje suđenje Ranku Konju
Foto: Vladimir Šporčić

VIŠI SUD U BEOGRADU

RASPLET FILMSKE OTMICE U LEŠTANIMA Žrtva Mladenovski tvrdi da je 21 dan bio zatočen u stanu, počinje suđenje Ranku Konju

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu danas počinje suđenje Nikoli Jovanoviću i Ranku Stojanoviću, zbog sumnje da su u septembru 2017. oteli i 21 dan u stanu u Leštanima držali zatočenog Igora Mladenovskog. Navodno, od njega su tražili da im prepiše stan i tri automobila.

Rasplet filmskog slučaja otmice, koji je oštećeni prijavio tek dva meseca pošto je pušten iz stana u Leštanima, danas bi trebalo da otpočne pripremnim ročištem na kom će tužilaštvo i odbrana da predlože dokaze koji će biti izvođeni tokom postupka.

Igor Mladenovski, podsetimo, prijavio je policiji da su ga dva muškarca otela i držala zatočenog, ali i da je tokom boravka u stanu u Leštanima čak šest puta odlazio da se javi u policiju jer je imao meru obaveznog javljanja, pošto mu je bio određen ekstradicioni pritvor po poternici iz inostrastva. On je na saslušanju navodno izjavio da je uvek izlazio u pratnji Jovanovića i da zbog toga nije mogao da kaže da je zapravo otet.

Palata pravde, otvaranje
foto: Zorana Jevtić

Ispričao je i da je u stanu živeo normalno, kupao se, spavao i jeo, ali da se posle 21 dan odlučio na beg.

- Optuženi su tokom saslušanja u tužilaštvu negirali navode prijave. Stojanović je rekao tužiocu da ga je Jovanović upoznao s Mladenovskim kako bi mu pomogao u vezi priključka za struju u Elektrodistribuciji, gde je imao kontakte, ali nije mogao da mu pomogne - podseća sagovornik Kurira. S druge strane, oštećeni je navodno tvrdio da su ga primoravali da potpiše da im je "prodao" stan i automobile.

Stojanovic i Jovanović se terete za krivicno delo otmice.

(Kurir.rs/J. S./foto Vladimir Šporčić, Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja