00:06

Okupljeni pred SBPOK u znak podrške Jovani Stojković

predsednica pokreta živim za srbiju

NAKON PRETRESA STANA JOVANE STOJKOVIĆ: U toku saslušanje u SBPOK predsednice pokreta Živim za Srbiju (VIDEO)

Crna Hronika -

Predsednica pokreta Živim za Srbiju, dr Jovana Stojković, trenutno je na saslušanju u SBPOK na Makišu.

Kako smo saznali, ispred zgrade SBPOK okupilo se 11 lica sa čelu sa Srđanom Žunjićem, radi pružanja podrške Stojkovićevoj. Za sada nema incidenata.

Naime, policija je rano jutros došla u stan antivakcinašice i predsednice pokreta Živim za Srbiju Jovane Stojković sa nalogom za pretres. Dolazak policije i raspravu sa njima Stojkovićeva je emitovala uživo na Fejsbuk profilu pokreta.

okupljanje, SBPK
foto: Luka Tešanović

Kako se čuje u razgovoru Stojkovićeve i muškarca koji sve snima, inspektori sa policijskim značkama oko vrata došli su sa naredbom za pretres stana. Nalog je izdat jer se Stojkovićeva sumnjiči za izazivanje straha i panike.

Poznata antivakserka, inače političarka i psihijatar, bunila se i raspravljala sa pripadnicima MUP koji su došli do njenog stana, kako se čuje u snimku, zbog straha da će joj policajci "podmetnuti oružje ili drogu".

- Kao da smo kriminalci. Šta očekujete da pronađete ovde, oružje i drogu kod nekoga koga sumnjičite za izazivanje straha i panike? Šta očekujete da pronađete u stanu kod nekoga ko izaziva strah i paniku? - pitala je Stojkovićeva i muškarac koji je snimao ceo razgovor.

Na snimku se jasno čuje da policajci mirno i staloženo razgovaraju sa Stojkovićevom i muškarcem, objašnjavaju im naredbu za pretres, međutim Stojkovićeva paniči, zove advokata i vređa pripadnike MUP.

- Da li biste me streljali da imate naredbu? Sigurno da da - pričala je Stojkovićeva.

Zvanične potvrde iz MUP-a o pretresu stana Jovane Stojković još nema.

Podsetimo, Stojkovićeva je nezvanična "zvezda vodilja" antivakcinaškog lobija u Srbiji. Političarka i psihijatar koji se zalaže za neobaveznu vakcinaciju i u eri korona virusa nastavlja da javno iznosi svoje stavove koji se kose sa svim zvaničnim preporukama i mišljenjima struke.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track