00:33

Miloš Simonović pod jakim merama obezbeđenja dovezen u Specijalni sud

NASTAVAK SUĐENJA

BIVŠI ZEMUNAC SIMOVIĆ IZJASNIO SE DA NIJE KRIV ZA POKUŠAJ UBISTVA KALINIĆA: Neću da iznosim odbranu, nemam od čega da se branim

Crna Hronika -

U Specijalnom sudu u Beogradu, danas je nastavljeno suđenje Milošu Simoviću, nekadašnjem pripadniku "zemunskog klana" za pokušaj ubistva Sretka Kalinića, takođe pripadnika istog klana.

Iz bezbednosnih razloga suđenje se održava u zgradi Specijalnog suda, a oba "zemunca" služe kazne u pozarevačkoj Zebli zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića i drugih zločina.

Milioš Simović kratko je danas pred višim sudom izjavio da nije kriv i da nije pokušao da ubije Sretka Kalinića.

- Razumeo sam optužnicu, nisam kriv, neću da iznosim odbranu, jer nemam od čega da se branim. Na tužilaštvu i na oštećenom je da dokazuju moju krivicu - rekao je Simović.

Milos Simovic, Specijalni Sud
foto: Kurir

Inače na današnje suđenje iz Zabele nije doveden Kalinić jer njegov advokat, Slavko Petrić ima koronu, a Kalinić bez njegovog prisustva ne želi da odgovara na pitanja.

Pošto je to čuo Simović, ponovo se obratio sudu i zamolio da ga više ne dovoze na suđenje u Beogradu ukoliko ne dođe Kalinić.

- Ovo je veliki put, veliki je trošak i sve ovo mi je mnogo stresno. Postoji drugi način, saslušajte me video-linkom - naveo je on.

Inače, on je već 11 godina iza rešetaka i u odnosu na poslednje pojavljivanje u sudnici, vidno je smršao i oseseo. Na suđenju je bio u sivom zatvorskom odelu.

Nastavak suđenja zakazan je za 24. maj.

Miloš Simović u sud je dovela Žandarmerija pod jakim merama obezbeđenja. Tokom prolaska kolone vozila, saobraćaj u Ustaničkoj ulici je obustavljen.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track