PREBIO BIH MU OBE RUKE I NOGE DA SAM GA UHVATIO: Meštani Ripnja ogorčeni nakon saznanja da ih je 3 meseca POTKRADAO KOMŠIJA FOTO
Foto: Ana Paunković

uhapšen nakon serije provala

PREBIO BIH MU OBE RUKE I NOGE DA SAM GA UHVATIO: Meštani Ripnja ogorčeni nakon saznanja da ih je 3 meseca POTKRADAO KOMŠIJA FOTO

Crna Hronika -

M. Č. (22) uhapšen je zbog sumnje da je tokom prva tri meseca 2021. godine obio više domaćinstva u beogradskom naselju Ripanj iz kojih je odnosio vredne predmete poput slika, muzičkih instrumenata, alata, kućnih aparata, PVC prozora...

Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni živi u pomenutom naselju, a postoji sumnja da je prilikom obijanja kuća imao saučesnika za kojim policija traga.

- Sumnja se da je uhapšeni mladić od januara do kraja marta, zajedno sa saučesnikom koji je identifikovan i za kojim se intenzivno traga, obio osam kuća u kojima trenutno niko nije boravio. Sumnja se da je verovatno, s obzirom na to da živi u Ripnju, pratio i znao ko ne živi trenutno u kojim kućama. Nekoliko dana bi ih obilazio, a potom sa saučesnikom razbijao prozore i ulazio u kuće - objašnjava izvor Kurira upoznat sa slučajem.

kradja, Ripanj
foto: MUP Srbije

Dodaje da su nakon ulaska u kuće uzimali sve predmete koje bi mogle da im donesu novac, odnosno da se prodaju za dobre pare.

- Osumnjičeni se tereti da krao alat, kućne aparate, frezu, umetničke slike, jednu gitaru, kosilicu, PVC prozore koje bi demontirao... Prilikom pretresa prostorija koje je koristio više ukradenih predmeta je nađeno te će biti vraćeni vlasnicima - rekao je naš sagovornik.

kradja, Ripanj
foto: MUP Srbije

Nakon hapšenja protiv njega će Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Ripanjci odahnuli, ali zgroženi

Meštani Ripnja koji su prijavljivali obijanjem kuća, ali i komšije koje znaju za obijanje, odahnuli su nakon saznanja da je lopov uhapšen, ali su i zgroženi činjenicom da ih je pljačkao komšija.

- Neki od nas su sumnjali da je lopov verovatno naš meštanin jer su obijane kuće za koje svi znamo da vlasnici rade u inostranstvu. Ali činjenica da je i iz Ripnja ostavlja gorak ukus u ustima. Da sam ga uhvatio prebio bih mu obe ruke i noge - kaže jedan Ripanjac i dodaje da se svi koji rade u inostranstvu trude da imaju sve kad se vrate u zavičaj, a onda dođe neko i sve to rasturi.

(Kurir.rs/J.Rafailović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track