SVESTAN SAM SVEGA, SVE ZNAM: Radnik iz Ivanjice kome je mašina otkinula ruke pričao sa doktorkom, SPASLE GA KOLEGE!
Foto: S. U.

JAUKAO OD BOLOVA

SVESTAN SAM SVEGA, SVE ZNAM: Radnik iz Ivanjice kome je mašina otkinula ruke pričao sa doktorkom, SPASLE GA KOLEGE!

Crna Hronika -

S. G. (59), radnik alatničar iz jedne ivanjičke fabrike koja se bavi proizvodnjom delova za uglavnom nemačke proizvođače automobila doživeo je u utorak uveče tešku tragediju kada mu je na radnom mestu, mašina na kojoj je imao intervenciju otkinula obe ruke.

Prvu pomoć nesrećnom radniku na licu mesta ukazali su njegovi kolege iz fabrike, zatim i lekari hitne pomoći Doma zdravlja u Ivanjici. S. G. je zatim za teškim povredama prebačen u Opštu bolnicu u Čačku gde je hitno operisan i njegovo zdravstveno stanje juče je bilo stabilno.

Po proceni lekara u Čačku, prisebnom reacijom kolega teško povređenog radnika a zatim i lekara hitne pomoći u Ivanjici radniku je spasen život.

Nesreća koja je potresla ivanjički kraj dogodila se u utorak oko 20 sati, u trenutku kada je S. G., inače dobar i iskusan radnik imao intervenciju na jednoj od mašina. Bukvalno u trenu, mašina je uhvatila obe ruke nesrećnog čoveka i otkinula ih do lakata.

Teško povređenom čoveku koji je počeo da jauče od bolova, potpuno svestan šta se dogodilo, u pomoć su priskočili kolege koji su poskidali kaiševe, podvezali mu rane da ne iskrvari jer se u tom delu ruku nalaze veliki krvni sudovi koji su takođe bili pokidani.

Koji minut kasnije u pogon su pristigli i lekari hitne pomoći. Dr Marijana Lišanin, načalnik Hitne pomoći Doma zdravlja u Ivanjici, juče nam je ispričala da je teško povređeni radnik bio svestan sve vreme dok su mu ukazivali pomoć, u jednom trenutku hrabri čovek doktorki je čak rekao - "doktorka, svega sam svestan, sve znam"!

- Radi o izuzetno teškim povredama. U tom delu ruku nalaze se veliki krvni sudovi, postojala je velika mogućnost da čovek iskrvari. Kolege koji su mu pružili prvu pomoć, koji su učinili sve da zaustave krvarenje, dali su šansu nama lekarima da čoveka zbrinemo, i da ga zatim prebacimo do bolnice u Čačku gde je odmah prebačen u operacionu salu. Da se ova nesreća desila na nekom mestu, gde nije bilo ljudi, povređeni čovek najverovatnije ne bi preživeo - kaže doktorka Lišanin.

Inspektori rada iz Inspekcije rada Moravičkog okruga juče su bili u fabrici na mestu nesreće. Po njihovom nalogu mesto na kome se dogodila nesreća obezbeđeno je odah u utorak uveče, a juče je, kako nam je potvrdio Vukić Lekić, šef odseka Inspekcie rada Moravičkog okruga, počeo inskekcijski nadzor radi utvrđivanju uzroka nesreće.

(Kurir.rs/D. Č. - Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track